Muhabbit

Kraken, Japonya’daki Faaliyetlerini Durdurmaya Karar Verdi!

Kraken, mevcut piyasa koşullarını ve kaynaklarındaki baskıyı gerekçe göstererek, Japonya’daki faaliyetlerini durdurma kararı aldığını açıkladı.

kraken japonya

kraken japonya

Küresel kripto para borsası Kraken, mevcut piyasa koşullarını ve kaynaklarındaki baskıyı gerekçe göstererek, Japonya’daki faaliyetlerini durdurma kararı aldığını açıkladı. Bu karar ile borsa, Japonya’da ikinci kez faaliyet durdurma kararı almış oldu.

Kısa süre önce duyurulan habere göre Kraken, Japonya’daki faaliyetlerini durdurup, ardından da 2023 yılının sonuna kadar Finansal Hizmetler Ajansı kaydını iptal etmeye karar verdiğini belirtti. Atılan bu adımın, borsanın kaynaklara ve yatırımlara öncelik verme girişimlerinin bir parçası olduğunu belirten Kraken, şu açıklamayı yaptı:

“Japonya’daki mevcut piyasa koşulları, küresel olarak zayıf bir kripto para piyasasıyla birleştiğinde, Japonya’daki işimizi daha da büyütmek için gereken kaynakların şu anda mümkün olmadığı anlamına geliyor.”

Bilindiği üzere Kraken, Japonya’daki müşterilerine, bir yan kuruluşu olan Payward Asia Inc. aracılığı ile hizmet veriyordu. Şimdi alınan karar ile borsanın Japonya’da bir faaliyeti kalmamış olacak.

Hatırlanacağı üzere Payward Asia, 2018 yılının nisan ayında da kaynaklarını diğer coğrafi bölgelerde değerlendirmek için Japonya’dan çekilme kararı almıştı. 2014 yılında Japonya’da faaliyetine başlayan borsa, dört yıl boyunca ülkede hizmet vermişti. 2020 yılına geldiğimizde ise Payward Asia, Tokyo’da kurduğu bir genel merkez ile yeniden faaliyete geçmeye başladı.

Son Gün 31 Ocak

Kraken tarafından yapılan açıklamada, tüm müşterilerin en geç 31 Ocak 2023 tarihinde kadar borsadaki fonlarını çekmelerine izin verileceği belirtildi. Borsa üzerinde fonu bulunan kullanıcılar, varlıklarını başka bir platforma aktarabilir ya da portföylerini Japon yenine çevirerek yerel bir banka hesabına aktarabilir. 

Bu arada borsa, kullanıcıların stake edilmiş Ether‘lerini de geri çekebilmeleri için ayrı bir süreç başlatacağını belirtti.

Kraken Küçülmeye Gidiyor

Önde gelen kripto para borsası Kraken, kripto para piyasasındaki düşüş nedeniyle maliyetleri düşürmek için çeşitli hamleler yapmaya devam ediyor. Son olarak borsa, küresel iş gücünü %30 oranında azaltacağını, yani 1.100 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Borsa tarafından yapılan açıklamada, atılan bu adımların, faaliyetleri uzun vade sürdürebilmek için gerekli olduğu belirtiliyor. Hatta borsa, yaptıkların son hamlenin yani, Japon pazarından çıkışının Kraken’in genel işleyişi üzerinde önemli bir etkisi olmayacağını özellikle vurguluyor.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version