Muhabbit

Kraken, Rusya’ya Karşı Yaptırım Uygulayan Borsalar Arasına Katıldı!

Kraken, Avrupa Birliği tarafından belirlenen yeni yaptırım paketine uygun hareket edeceğini açıkladı.

KRAKEN RUSYA

KRAKEN RUSYA

San Francisco merkezli kripto para borsası Kraken, Avrupa Birliği tarafından belirlenen yeni yaptırım paketine uygun hareket edeceğini açıkladı.

Bu kapsamda, yaptırımlar arasında yer alan kurallar ile ilgili açıklama yapan Kraken sözcüsü şu ifadelere yer verdi:

“Kraken, faaliyet gösterdiğimiz tüm yargı alanlarındaki yasal ve düzenleyici gerekliliklere uyuyor. AB’nin açıklamasından bu yana, Rusya’ya karşı son yaptırım paketine uymak üzere gerekli değişiklikleri yapmak için çalışıyoruz.”

Bilindiği üzere AB, Rusya’yı Ukrayna’ya karşı saldırganlığından dolayı cezalandırmayı amaçlayan yeni yaptırım paketini 6 Ekim 2022 tarihinde devreye aldı. Kraken’in açıkladığı bu son girişimi de yaptırım paketinin açıklanmasının hemen ardından gelmiş oldu.

AB’nin yaptırım paketi içeriğinde Rusya’ya gönderilecek tüm ödemelere genel bir yasak getirildiği yer alıyor. Borsa tarafından getirilecek olan yaptırım, benzer girişimlerde bulunan diğer kripto para şirketlerinden sonra gelmiş oldu. Hatırlanacağı üzere kısa süre önce açıklama yapan ve Rusya’ya erişimi kapatacaklarını söyleyen Blockchain.com, Crypto.com ve Local Bitcoins’e bu konuda ilk adımı atan platformlar olmuştu.

Kraken Önceki Açıklaması İle Çelişiyor

Aslında Kraken tarafından başlatılan bu girişim, borsanın daha önceki açıklamaları ile çelişiyor. Çünkü, Kraken bu yılın başlarında yaptığı açıklamada, Rus hesaplarını açık tutacağını söylemişti. Buna neden olarak ise Ukrayna’daki savaşa karşı çıkabilecek Rus vatandaşlarına yasak uygulamanın haksızlık olacağını gösterdi.

Bu konu hakkında başka bir açıklama da geçtiğimiz mart ayında, eski Kraken CEO’su ve Kurucu Ortağı Jesse Powell tarafından yapıldı. Powell, CNBC’ye verdiği röportajda şu ifadelere yer verdi:

“Rus kullanıcıların hesap erişiminin reddedilmesi, birinin müzik akışı hizmetine veya fotoğraf paylaşım uygulamasına erişimini kapatmanın çok ötesinde ve oldukça aşırı bir önlem olur.”

CoinGecko tarafından alınan verilere göre Kraken şu anda dünyanın dördüncü en büyük kripto para borsası olarak faaliyet gösteriyor. Borsa son 24 saatte yaklaşık 356 milyon dolarlık işlem hacmi yaratmış durumda.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için hesabımızı takip edebilirsiniz: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version