Muhabbit

Kraken’den NFT Teminatlı Kredi Veren, Yeni NFT Pazar Yeri!

Kraken’in CEO’su NFT karşılığında “borç/kredi veren” bir NFT pazar yeri açmayı planladıklarını açıkladı.

Kraken

Kripto para borsası Kraken’in kurucusu ve CEO’su Jesse Powell, Bloomberg News’e verdiği demeçte NFT karşılığında “borç/kredi veren” bir NFT pazar yeri açmayı planladıklarını açıkladı.

Kripto para borsası Kraken’in kurucusu ve CEO’su Jesse Powell, şirketin 2022 yılının başlarında NFT alanına girmeyi planladıklarını açıkladı. Bir NFT’nin likidasyon değerinin ve bir kredi için teminat olarak gösterilip gösterilemeyeceğini belirleme özelliğini eklemeyi umduklarını açıkladı.

Bu yeni NFT pazar yerinde bir NFT’yi teminat olarak gösteren kullanıcılar, NFT değerinde bir kredi temin edebilecek.

“Kraken’e bir CryptoPunk yatırdığınız takdirde, bu değere karşı borç para alma isteğinize karşılık vermeyi planlıyoruz.”

Powell, NFT rüzgârının 2022 yılında da eseceğini hatta deyimi yerindeyse bir fırtınaya dönüşeceğini ifade etti.

“Birinci aşama spekülasyonlardan oluşuyordu. İkinci aşama sanat satın alarak sanatçıları destekleyerek geçti. Üçüncü aşama ise NFT’lerin işlevsel kullanımları üzerine olacak.”

Kraken CEO’sunun bu açıklaması, Arcade ve Nexo gibi daha fazla DeFi platformunun bu yeni “kredi modeline” ilgi duyduğunu göstermekte. Bununla birlikte bu adım, NFT destekli kredilerin 2022 yılında daha da yaygınlaşacağı yönünde izlenimler bırakmakta.

Kraken Yeniliklerin Peşinde!

Kraken geçtiğimiz hafta staking için kurulan bir girişim olan Staked’ı satın aldığını duyurmuştu. Staked, kontrolün tamamen kullanıcıda bulunduğu staking ürünleri ile öne çıkan bir girişim olmakta. “Key” denilen erişim kodlarını kendi sistemlerinde tutmayan Staked, Coinbase Cloud’un sunduğu hizmete benzer bir hizmet sunmakta.

İlgili haber:

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version