Muhabbit

Kraken’e Göre Bitcoin Yüzde 200’lük Ralli Yapacak!

Kraken’in hazırladığı rapor, Bitcoin’in %50 ila %200’lük rallisine işaret ediyor.

btc

Amerika Birleşik Devletleri merkezli büyük kripto para borsası Kraken, Bitcoin’in (BTC) önümüzdeki aylarda %50 ile %200 arasında ralli yapacağını öngören bir rapor yayınladı.

Rapor, Bitcoin’in 24 Temmuz’da sadece %23 ile 21 aylık en düşük volatilesini bildirdi. Ayrıca rapor, BTC’nin 12 tarihi volatile düşüşünün (%15 ve %30 arasında) tipik olarak %140’lık bir ralli tarafından takip edildiğini belirtti.

BTC fiyat dalgalanmaları için genellikle üçüncü en değişken ay Ağustos olarak kayıtlara geçti. Kraken’e göre ise, Temmuz ayının sonunda yakalanan yukarı doğru olan ivme, önümüzdeki birkaç ay daha devam edecek.

Temmuz Sonu Bitcoin Rallisi Tarihe Meydan Okuyor

Kraken, Bitcoin’in son rallisinin, 2011’den bu yana BTC fiyat performansı için en güçlü ikinci Temmuz ayı olduğunu belirtti. Kraken ayrıca, genellikle Bitcoin için üçüncü en zayıf ayın Temmuz olduğuna dikkat çekti.

Kraken’e göre, Bitcoin’in 27 Temmuz – 31 Temmuz arasındaki %14.5’lik fark, ayın genel performansını %24’lük bir kazanca yükseltti ve piyasayı sürekli ivme için konumlandırdı.

Hareketten önce Temmuz ayı, zayıf volatile ile birlikte öngörülebilir bir aydı. Bu zayıf volatile örneğine bakacak olursak, yaşanan 12 durumdan 10’u %200’ü aşan kazançlar ile yoluna devam etti.

Kraken, Temmuz ayının toplam ticaret hacminin %44’ünün ayın son 7 gününde gerçekleştiğini tahmin ediyor.

Bitcoin Altınla Korelasyon Gösteriyor

Raporda ayrıca, Bitcoin’in altınla 30 günlük korelasyonunun 31 Temmuz tarihinde, bir yılın en yüksek seviyesi olan 0.93’e yükseldiği belirtildi.

Artış, aylık korelasyonun 2 Temmuz tarihinde 10 ayın en düşük seviyesine gelmesinin ardından geldi. Bu durum altın ve Bitcoin’in popüler “güvenli liman” varlıkları olarak görüldüğü, corona virüs salgını ve durgunluk boyunca adım adım ilerleyeceği tahminleriyle çelişmekte.

Bildiğiniz üzere bundan birkaç ay önce Bitcoin, ciddi bir oranla S&P 500 endeksi ile korelasyon göstermekteydi. Bugünlerde ise durum tam tersine dönerek, Bitcoin altın ile korelasyon göstermekte.

Son Yazılar

Exit mobile version