Muhabbit

Kredi Kartı ile Nasıl Bitcoin (BTC) Alınır?

Yeni başlayanlar için Kredi kartı ile bitcoin alma işlemi tüm adımlarıyla bu yazıda.

kredi kartı ile bitcoin alma

Kredi kartı ile Bitcoin alma işlemi genellikle birden çok aşama içeren ve anlaşılması basit bir işlemdir. Bu işlemi gerçekleştirebilmeniz için kredi kartı ile satın alma işlemine onay veren platformlarda üyeliğinizin bulunması gerekir. Kredi kartı ile Bitcoin satın alırken platformun güvenilir olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde kişisel verilerinizin internet korsanlarının eline geçmesi durumu söz konusu olacaktır.

Öncelikle kredi kartı ile Bitcoin almadan önce platform araştırması yapmanız gerekmektedir. Bu platformları iki kriter üzerinden değerlendirmeniz gerekir: Gerçekleştireceğiniz işlem üzerine platformun alacağı ücret ve platformun güvenilirliği. Platformlar üzerinden Bitcoin alışverişi yaptığınız zaman platformlar, işlem başına ücret almaktadırlar. Bazı platformlar yüksek güvenlik imkanı sunduğu için talep ettikleri ücret de bu doğrultuda artış göstermektedir. Bitcoin’i kredi kartı ile satın alma imkanı sunan yeni platformlar ise işlem ücretlerini standarttan aşağıda tutar. Kredi kartı ile Bitcoin satın alma işlem ücretini araştırdıktan sonra platform içerisinde dikkat etmeniz gereken diğer kriter de güvenli ödeme imkanı sunup sunmadığıdır. Güvenli ödeme imkanı sunan platformlar genellikle bir altyapıya sahip olup kredi kartı bilgilerinizi kaydetmeden işleminizi gerçekleştirebilmenizi sağlar.

Kredi Kartı ile Bitcoin Satın Satın Alma Adımları

Kredi kartı ile Bitcoin satın alma işlemini gerçekleştirirken dikkat etmeniz gereken diğer husus ise bu platformlarda bit Bitcoin cüzdanına sahip olmanızdır. Bitcoin cüzdanınız yoksa kredi kartı ile Bitcoin satan platformlar üzerinden dahi satın alma işlemini gerçekleştiremezsiniz. Bitcoin cüzdanına sahip olabilmeniz ise oldukça basittir. Blockchain üzerinden kısa bir süre içerisinde Bitcoin cüzdanı elde edebilirsiniz. Bitcoin satın alma işlemini gerçekleştirirken cüzdan bilgilerinizi hata olmadan ve tam bir şekilde girmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Aksi takdirde satın almış olduğunuz Bitcoin’lerin cüzdanınıza eklenmesi söz konusu dahi olmaz.

Kredi kartı ile Bitcoin satın alma işlemini gerçekleştirirken güvenilir platformlardan birine girin. Platforma giriş yaptıktan sonra her platformda “Buy” bölümünü göreceksiniz. Buy bölümü Bitcoin ve türevlerini satın alabileceğiniz bir bölümdür. Bu sekmeyi açtıktan sonra “Bitcoin – BTC” yazısını görüp tıklamanız gerekmektedir. Bu yazıya tıkladıktan sonra kredi kartınızın hangi para birimini desteklediği ve hangisiyle satın alma işlemini gerçekleştirmek istediğiniz sorulur. Bitcoin alım-satım işlemi Euro ve Dolar üzerinden gerçekleştiği için kredi kartınızın bu para birimi ile işlem yapabilme kabiliyetini haiz olması gereklidir. Euro veya Dolar seçeneğini seçtiğiniz zaman sizden bir tutar yazmanız beklenir. Yazdığınız tutar karşılığında satın alabileceğiniz BTC ekranda görülür.

BTC miktarını gördükten sonra BTC’leri aktarmak istediğiniz Bitcoin cüzdanını eksiksiz bir şekilde yazmanız gerekir. Gerçekleştireceğiniz hatalar sonucunda hak kaybına dahi uğrayabileceğinizi düşünerek işlemleri gerçekleştirmeniz önerilir. Kredi kartı ile Bitcoin satın alma işlemini tamamlayabilmek için “Buy” düğmesine basmalı ve devamında işlemi gerçekleştireceğiniz kredi kartı bilgilerini eksiksiz bir şekilde doldurmalısınız. Kredi kartı bilgilerinizi doldurup onaylama işlemini gerçekleştirdikten sonra satın alma işlemi tamamlanmış olur. İşlem bittikten sonra bu işlemi gerçekleştirmiş olduğunuz platform belli bir oranda komisyon ücretini de sizden kesecektir. Komisyon ücreti satın almış olduğunuz Bitcoin’in yüzdesine göre hesaplanır. Kimi platformlar %5 oranında kimi platformlar ise %2,5 oranında ücretlendirme yaparak işlemin tamamlanmasını sağlar. Kredi kartı ile Bitcoin satın alma işlemini böylelikle tamamlamış olursunuz.

Son Yazılar

Exit mobile version