Muhabbit

Kripto Anne Olarak Bilinen Hester Peirce, Kripto Para Yatırımcılarını Uyardı!

Kripto paralara ılıman yaklaşımı ile tanıdığımız SEC üyesi Hester Peirce, kripto para yatırımcılarına uyarılarda bulundu.

sec

Kripto paralara ılımlı yaklaşımı ile tanıdığımız SEC üyesi Hester Peirce, kripto para yatırımcılarına uyarılarda bulundu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) üyesi Peirce, SEC‘in menkul kıymetler ticaretiyle ilgili hazırladığı reform paketinin, merkeziyetsiz finans platformları için büyük tehdit olduğunu düşünüyor.

Biliyorsunuz ki kripto para dostu olarak tanınan eski SEC üyesi Elad Roisman’ın görevinden ayrılmasıyla, kripto para yatırımcılarının SEC’teki tek savunucusu olarak”kripto anne” kaldı. Elad Roisman’ın eksikliğini hissettirmeyen Peirce, kripto para sektörünü olumsuz etkileyecek her hamlede sert tutumuyla da ön plana çıkıyor.

Geçtiğimiz günlerde SEC tarafından yapılan tekliflerden birine dikkat çeken Peirce, bu teklifin DeFi’a karşı kullanılmasının çok olası bir ihtimal olduğunu belirtti.

Peirce Bloomberg ile yaptığı yazışmalarda ise şu ifadelerde bulundu:

Teklif, Başkan’ın kripto paralarla ilgili her şeyi düzenleme konusunda oldukça istekli olduğunu gösteriyor. Ayrıca kripto para platformlarını etkileyecek çok geniş bir dil kullanılmış. Teklif, genel olarak DeFi protokolleri de dahil olmak üzere birçok ticaret mekanizmasını etkileyecek.

Hester Peirce

DeFi Platformlarını Etkileyecek Teklif, 654 Sayfadan Oluşuyor!

DeFi platformları için tehdit sayılan bu reform paketi 654 sayfadan oluşuyor. SEC Başkanı Gary Gensler ise bu paketin hazine piyasasına daha fazla esneklik ve erişim getireceğini düşünüyor.

SEC Başkanı Gary Gensler’in daha önceden DeFi piyasası hakkında yaptığı açıklamaları düşününce bu hamlenin çokta şaşırtıcı olmadığını söyleyebiliriz.

SEC Başkanı Gensler yaptığı açıklamalarında şu ifadelerde bulunmuştu:

DeFi platformları, düzenlemelerden muaf olmayacaktır. Katılımcılarına teşvik veren ve kripto paralarla ödüllendiren projeler, SEC düzenlemesinde muhakkak olacaktır.

Gary Gensler

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version