Muhabbit

Kripto Borsa, Japonya-CEZA Masasında!

Japonya-CEZA görüşmesinde konu Kripto borsa oldu.

Japonya Bilim ve Teknoloji Politikalarından sorumlu Devlet Bakanı Naokazu Takemoto, geçtiğimiz hafta Cagayan Economic Zone Authority, CEZA CEO’su, yöneticisi ve sekreteri Raul Lambinp ile görüşmek amacıyla Manila’ya gitti. Özellikle kriptografik para biçimleri olmak üzere Blockchain, güvenlik tokenleri, Fintech organizasyonlarının muhtemel geleceği ve Asya’nın durumu konuşulan konulardı.

“Japonya Bakanı Naokazu Takemoto ve CEZA Sekreteri Raul Lambino, Filipin Kongresi’nde güvenlik tokenleri, kripto para birimleri ve diğer finansal teknolojiler hakkında yasalar çıkarılmasının gerekliliğinin altını çizdiler.”

Manila Haber Bültenine göre.


CEZA, Balintang Kanalı, Çin Denizi ve Pasifik Okyanusu açıkları ile ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Cagayan Özel Ekonomik Bölgesi ve Freeport ile uğraşmaktan sorumlu yönetim kuruluşudur. Lambino,  5 Temmuz 2017’de Cumhurbaşkanı Rodrigo Roa Duterte tarafından Filipin Kabinesi’nden seçildi. Takemoto ise 11 Eylül 2019’dan bu yana Japonya’nın bilim ve teknolojik yeniliklerin düzenlenmesinden sorumlu devlet bakanı olarak görev yapıyor.

Japan Times, Japonya’nın fon denetleyicisi Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), brokerlerin mağazalarını iki katına çıkararak sınır etkisini (Edge influence) kısıtlamayı amaçlayan bir yasa tasarısı hazırladığını ortaya çıkardı. FSA’dan gelen bilgilere göre bu yasa, dijital para piyasalarındaki öngörülemezlikten dolayı hazırlandı.

Yeni yasa, ilkbaharda yürürlüğe girecek olan revize Finansal Araçlar ve Borsa Kanunu ile bağlantılı bir Bakanlar Kurulu emrine dahil edilerek sunulacak. Yasanın sunulmasından sonra sınırlamaların hızlı bir şekilde sonuç verip vermeyeceği de belirsizliğini korumakta.

Japonya, kriptografik para için, hoşgörülü politikalar izleyerek, alım satımları dikkatlice kontrol ederek iyi düzenlenmiş bir önermeye dönüşmeye çalıştı. Ancak uzmanlar insanların, ulusal bir bankadan nakit almaya veya CBDC’ye ilgi göstermediklerini söylediler.

Son Yazılar

Exit mobile version