Muhabbit

Kripto Para Borsaları Acil Önlemler Alıyor

Birçok borsa daha fazla dalgalanma riskine karşı koymak veya mevcut tıkanıklık sorunları ile mücadele etmek için çözümler üretiyor.

Dünyadaki çoklu kripto borsaları beklenmedik bir çöküşle başa çıkmak için mücadele ediyor. Bitcoin (BTC) ‘nin 5.000 USD’den daha yüksek bir seviyeye çıkmadan önce 4.000 USD’ye kadar düştüğünü gösteren nakit değeri, bazılarını acil önlemler almaya yönlendirdi.

Bazı büyük borsalar, piyasa değerlerinin yaklaşık yarısını kaybettikleri için teknik sorunlarla karşılaştı. Gemini ve BitMEX platformları, sabahın erken saatlerinde (UTC saati) yaklaşık 45 dakika boyunca çevrimdışı oldu.

Bir açıklamasında BitMEX, bir bulut servis sağlayıcısında “donanımsal bir sorun” yaşadığını, ancak saat 03: 00’te “normal hizmet”e devam ettiğini iddia etti.

The Gemini de bu sırada “acil durum bakımı” geçirdiğini ve yaklaşık olarak aynı süre için çevrimdışı olduktan sonra artık tamamen faaliyete geçtiğini belirtti.

Büyük ölçekli tasfiyelerin borsa ile ilgili birçok sorunun aslında kökeninde olduğu düşünülüyor

Coinbase’in durum sayfasındaki bir notta, “Ağ tıkanıklığı nedeniyle ETH ve ERC-20 tokenleri için gecikmeli gönderme.” yazısı görüldü.

Asya borsası da zorluklarla karşılaştı. Güney Kore’nin Bithumb’ı ethereum işlemlerinde ve ERC-20 tokenlerinde de birkaç saat gecikme yaşadı, ancak bugün erken saatlerde tüm sistemlerinin “normal durumuna geri döndüğünü” tweetledi.

Singapur merkezli Huobi de benzer bir açıklama yapıp beklenmeyen bu yoğun trafik için BTC fiyatlarının düşüşünü suçladı.

Ve görünüşe göre birçok borsa daha fazla dalgalanma riskine karşı koymak veya mevcut tıkanıklık sorunları ile mücadele etmek için çözümler üretiyor.

Binance, “tıkanıklığın” elini zorladığını iddia ederek ETH para çekme işlemlerindeki ücretlerini iki katına çıkardığını tweetledi.

Bir blog gönderisinde, Coinbase ürün yöneticisi Eli Haims, borsada Bitcoin işlem grubunu başlattığını belirtti ve bu da “Coinbase’nin Bitcoin blok zincirine koyduğu yükü önemli ölçüde azaltan yeni bir özellik” dedi ve ekledi ;

“Bunun, Bitcoin ağındaki yükümüzü % 50’den fazla azaltacağını öngörüyoruz.”

Ve medya açıklamasından sonra Block, dYdX kurucusu Antonio Juliano’nun borsa yatırımcılarına resmi bir Telegram kanal duyurusu yoluyla bazı açıklamalar yaptı;

“Bunu yüksek doğal gaz maliyetleriyle mücadele için acil bir önlem olarak yapıyoruz ve bunun çok uzun süre dayanmasını beklemiyoruz.”

Bu şekilde ne olursa olsun birçok iş adamı ve endüstri uzmanı, borsa endüstrisinin görünürdeki hazırlıksızlığına karşı duydukları hoşnutsuzluklarını dile getirdi.

Son Yazılar

Exit mobile version