Muhabbit

Kripto Para Borsaları Aylık Hacimde Rekor Düşüş Yaşadı!

Kripto para borsalarının haziran ayı hacimleri %56 oranında düştü.

borsalar

Kripto para borsaları haziran ayında hacim olarak 958 milyar dolarda kaldı. 

The Block Research üzerinden elde edilen verilere göre, kripto para borsaları, haziran ayında mayıs ayına kıyasla hacimde önemli bir düşüş yaşadı.

Ulaşılan bu miktar, mayıs ayında görülen tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık olarak %56 oranından daha az oldu. Mart, nisan ve mayıs aylarında art arda 3 ay boyunca artış gösteren hacimler, kripto para piyasasındaki genel bir düşüşün yaşandığı haziran ayında normalin oldukça altında kaldı.

Borsalar mayıs ayındaki 2,18 trilyon dolarlık hacimleri ile tüm zamanların rekorunu kırmış ve oldukça hareketli bir ay yaşamıştı. Ancak haziran ayında elde edilen veriler 2021 yılı Ocak ayından itibaren hiç olmayan bir seviyeye indi.

Vadeli tarafta da hacim bakımından mayıs ayının gerisinde kalan haziran ayı, yazım itibari ile 2021 yılının en düşük hacmine sahip aylardan biri oldu.

Bitcoin Vadeli İşlem Hacimleri

Önceki aylarda olduğu gibi Binance, kaydedilen hacmin %69,7’si ile hacim olarak liderliği elinde bulunduruyor. Coinbase, FTX ve Kraken ise sırasıyla %8, %4,2 ve %4,1 ile en fazla hacim oluşturan kripto para borsaları olarak sıralanıyor.

TradingView’den alınan verilere göre yazım itibari ile 34.264 dolardan işlem gören Bitcoin’in piyasa değeri 642.49 milyar dolara düşmüş durumda. Bitcoin’in günlük hacmi ise 26 milyar dolar civarında bulunuyor.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version