Kripto Para Borsaları Neden Teker Teker Kapanıyor?

2020 yılında kaç kripto para borsası kapatıldı? Neden kapatıldı?

Kripto para borsaları neden teker teker kapanıyor?

Crypto Wisser’ın vaktini doldurmuş kripto paraların mezarlığı vazifesini üstlenen Exchange Graveyard’ına göre 2020 yılının sonuna geldiğimiz şu günlerde, 2020 yılında 97 kripto para borsası kapandı. Bu sayı 2019 yılında 80’idi. Yani yılın bitimine saatler kalmışken, 2019 yılına göre yaklaşık %20 daha fazla kripto para borsası işlem hayatına veda etti. Peki kripto para borsaları neden teker teker kapanıyor?

Siber Saldırı!

Blockchain üzerine kurulu olan kripto para dünyasında sisteminizdeki en ufak bir açık size pahalıya patlayabilir! 2020 yılında birçok kripto para borsası da siber saldırıya uğradı. KuCoin, ve BitMEX de bunlara dahil. Ancak bunlardan biri, Altsbit işlem hayatına son vermek zorunda kaldı.

5 Şubat 2020 tarihinde siber saldırıya uğrayan kripto para borsası Altsbit 2020 yılı Mayıs ayına gelindiğinde daha fazla dayanamayarak kapanacağını duyurdu.

Scam!

Kripto para dünyasını geçtik tüm dünyanın kurtulamadığı yarası sahtekârlar! Kripto para dünyasında da tabii ki kolay para kazanmaya çalışan kötü niyetli insanlar mevcut. 2020 yılında da birkaç kripto para borsasının ve platformunun kullanıcılarını dolandırarak bir anda ortadan kaybolduğunu gördük.

Hatta Temmuz ayında biri Whale Alert’in radarına takılmıştı. “trademarketoption” adındaki sitenin scam olduğunu yapılan işlemlerden ortaya çıkaran Whale Alert, tüm kripto para dünyasıyla bulgusunu paylaşmıştı.

Hükümet Eli!

Kripto para dünyasında gerçekleşen benimsemelerle birlikte gelen düzenlemeler, her borsa için iyi sonuçlanmayabiliyor. Ya da sahtekârlık yaptığı tespit edilen kripto para borsaları hükümet eliyle kapatılabiliyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında kapatılan İngiltere merkezli kripto para borsası GPay de bunlardan biri. Önce İngiltere hükümeti tarafından tasfiye memuru atanan kripto para borsası GPay scam olduğu iddiasıyla Temmuz ayında kapatılmıştı.

Silikleşerek Kaybolma!

Kripto para dünyası borsalar için bazen çakallar yuvası olabiliyor. Öyle ki daha büyük borsaların arasında barınabilmek bazı borsalar için gerçekten zor. Kullanıcı olmaması, yeterli kapasiteyi dolduramaması ve çarkın dönmemesi diğerlerine nazaran daha küçük olan kripto para borsaları için “kaçınılmaz son”un erken gelmesi anlamına gelebiliyor.

Hele bir de DeFi ve DEX’in tavan yaptığı 2020 yılında küçük kripto para borsalarının işi gerçekten çok zordu. Bu zorluğa dayanamayan birçok kripto para ya isteyerek kendilerini kapadı ya da yavaş yavaş silikleşerek kapandı.

2020 yılının son gününde 97 kripto para borsasını geride bırakmış durumdayız. 2019’da 80 olan bu sayı 2021 yılında bir %20 artış daha görür mü dersiniz?

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Fed faiz kararını açıkladı, Powell enflasyon için Trump’ın gümrük tarifelerini işaret etti!
ABD Merkez Bankası (Fed), bugün gerçekleştirdiği toplantıda faizleri sabit bırakarak, 2025 yılı için iki faiz indirimi öngören güncellenmiş bir projeksiyon sundu. Fed’in “dot plot” olarak bilinen faiz tahmin tablosu aralık ayında duyurulan beklentilerle aynı seviyede kaldı. Trump’ın Tarifeleri ve Ekonomik Belirsizlik Fed’in faizleri sabit tutma kararı Başkan Donald Trump’ın tarifelerinin ekonomi üzerindeki etkilerinin netleşmesini beklediğini […]
5 gün önce Bitcoin
Kripto Sevdası Pahalıya Patladı! Ünlü Yönetmen Netflix’i Dolandırmakla Suçlanıyor!
Hollywood yönetmeni Carl Erik Rinsch, Netflix’ten aldığı 11 milyon doları kişisel harcamalarında ve kripto para yatırımlarında kullandığı iddiasıyla tutuklandı. Rinsch dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla yargılanacak. Hollywood Yönetmeni, Netflix’i 11 Milyon Dolar Dolandırmakla Suçlanıyor! ABD New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada Carl Erik Rinsch hakkında 7 ayrı suçlamayla dava açıldığı belirtildi. Aynı […]
5 gün önce Blockchain
Lazarus Grubu’nun Bybit Saldırısı, Kuzey Kore’yi Bitcoin Varlıklarında Zirveye Taşıdı
Kuzey Kore’nin hacker grubu Lazarus, geçtiğimiz ay Bybit borsasına yaptığı devasa bir saldırı sonrasında Bitcoin (BTC) varlıklarında büyük bir artış yaşadı. Arkham Intelligence verilerine göre, Lazarus şu an 13.518 BTC’ye sahip. Bu da yaklaşık 1.13 milyar dolar değerinde. Bu miktar ise Kuzey Kore’yi Bhutan ve El Salvador’un devlet sahipliğindeki Bitcoin varlıklarının önüne geçirdi. Bhutan 10.635 […]
7 gün önce Blockchain
OKX, Lazarus Grubu’nun Kötüye Kullanımı Üzerine DEX Hizmetlerini Geçici Olarak Durdurdu
OKX, Lazarus grubunun “kötüye kullanımı” ve Avrupa Birliği’nin artan denetimi nedeniyle DEX hizmetlerini askıya aldı. Kripto para borsası OKX geçtiğimiz pazartesi günü yaptığı açıklamada DeFi hizmetlerinin $1.5 milyar değerindeki Bybit hack’inden elde edilen bazı gelirlerin aklanmasında kullanılmasının ardından, Avrupa Birliği düzenleyicilerinin bu hizmetleri incelediğini belirtti. OKX, hizmetlerini askıya alma kararını alırken düzenleyicilerle görüştüklerini açıkladı. Ayrıca […]
7 gün önce Borsa
Rusya, Petrol Satışında Kriptoyu Devreye Soktu!
Rusya, Batı’nın uyguladığı ağır yaptırımları aşmak için petrol ticaretinde kripto paraları kullanmaya başladı. Reuters haberine göre Rusya; Çin ve Hindistan ile yaptığı petrol ticaretinde Bitcoin, Ether ve USDT kullanmaya başladı. Amaç ise ödemeleri hızlı ve sorunsuz bir şekilde Ruble’ye çevirebilmek olarak gösteriliyor. Rusya, Bitcoin ve Tether ile Petrol Satıyor! Normalde Çin Yuanı ya da Hindistan […]
1 hafta önce Bitcoin
Ripple, BAE’de 40 Milyar Dolarlık Sınır Ötesi Ödeme Pazarına Adım Atıyor
Blokzincir tabanlı ödeme devi Ripple, Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) önemli bir lisans alarak bölgedeki faaliyetlerini genişletiyor. Şirket Dubai Uluslararası Finans Merkezi’nde (DIFC) kripto ödeme ve hizmetleri sunmak için Dubai Finansal Hizmetler Otoritesi’nden (DFSA) resmi onay aldı. Bu lisans Ripple’ın Orta Doğu’daki ilk lisansı olma özelliğini taşıyor. Ripple, 40 Milyar Dolarlık BAE Ödeme Pazarına Resmen Girdi […]
2 hafta önce Ripple
Exit mobile version