Muhabbit

Kripto Para Borsası Binance’te Neler Oluyor?

Kripto para borsası Binance SEC’in radarına girdi. Bildiğiniz üzere Binance, ABD Adalet Bakanlığı ve Emtia Vadeli İşlemler Komisyonunun soruşturması altında

Kripto para borsası Binance SEC’in radarına girdi. Bildiğiniz üzere Binance, ABD Adalet Bakanlığı ve Emtia Vadeli İşlemler Komisyonunun soruşturması altında. Kamuoyuna yansıyan son bilgilerde ise Binance’in Baş Strateji Sorumlusu Patrick Hillmann, Binance olarak içinde bulundukları durumdan çıkmak için para cezası ödemeyi kabul ediyor. Hilmann yaptığı açıklamalarının devamında şu ifadelerde bulundu:

“Bunu düzeltmek için şu anda tamamlanması gereken iyileştirmelerin neler olduğu konusunda regülatörlerle çalışıyoruz. Sonuç muhtemelen para cezası olacak veya daha fazlası da olabilir, bilmiyoruz. Buna regülatörler karar verecek.

Binance’in Baş Strateji Sorumlusu Patrick Hillmann

SEC, Yaptırımlarını Hızlandırdı!

Kripto para piyasasında deprem etkisi yaratan FTX krizi sonrası SEC de süreçlerini oldukça hızlandırmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde staking programı nedeniyle Kraken borsasına 30 milyon dolar ceza kesen SEC, Paxos’a karşı da benzer bir hamlede bulundu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Paxos’u yatırımcı koruma yasalarını ihlal ettiğini bu nedenle yakın zaman içerisinde dava açmayı planladığını dile getirmişti.

NYDFS tarafından inceleme altına alınan Paxos, 21 Şubat 2023 tarihinden itibaren BUSD ihracını durduracağını ve Binance ile bu ortaklığı sonlandırdığını kamuoyuna duyurdu. BUSD, 16 milyar dolarlık piyasa hacmi ile kripto para piyasasının en büyük stablecoinlerinden biri olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Konuyla ilişkili olarak Binance sözcüsü ise şu açıklamalarda bulunmuştu:

“Paxos bize ulaştı ve New York Finansal Hizmetler Departmanı’nın onlardan yeni BUSD ihracının durdurulmasını istediğini aktardı. Durdurma sonucunda BUSD’nin piyasa değeri kademeli olarak azalacaktır. Paxos ürün konusunda bazı hizmetleri sunmaya ve geri ödemeleri yapmaya da devam edecek. İlerleyen dönemde fazladan da bilgi vereceğiz”

Binance Borsasından Çıkışlar Hızlandı Mı?

Yaşanan bu gelişmeler ardından Binance kullanıcılarında haliyle panik oluştu. Kamuoyuna yansıyan verilerde Binance borsasından yüklü miktarlarda çıkışlar yaşanıyor.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version