Muhabbit

Kripto Para Borsası Bithumb, LG ile NFT Marketi mi Açacak?

Güney Kore merkezli kripto para borsası Bithumb’ın dünya devi LG’den teknik partnerlik desteği alacağı konuşuluyor.

Bithumb

Bithumb kyc

Güney Kore merkezli kripto para borsası Bithumb’ın, “büyük bir firma ile” bir NFT marketi kurma üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Bu büyük firmanın ise LG Corporation olduğu söylentileri yayıldı.

Bithumb NFT Marketi Açıyor

Salı günü yapılan bir röportajda (18.01.2022) Bithumb CEO’su Heo Baek, Bithumb’ın NFT marketi kurmak için çalışmalara devam ettiğini onayladı. CEO’ya göre bu sayede Bithumb, rakibi olan Korbit ve Upbit borsaları ile rekabetine devam edebilecek. Korbit ve Upbit, Güney Kore’nin önemli diğer iki kripto para borsası olarak biliniyor.

Bir NFT marketi açmak blockchain kültürünün yaygınlaşması için çok önemli. İnanıyoruz ki blockchain geleceğin öncü teknolojisi olacak.

İlginizi çekebilir: NFT (Non-Fungible-Token) Nedir?

Geliştirilen NFT platformunda hangi sanatçılar ve içerik üreticileri ile anlaşmalar yapıldığı konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı. NFT market açılışları için bu tip anlaşmalar bilindiği gibi önem teşkil ediyor.

LG, Bithumb’ın Partneri mi Olacak?

Güney Kore merkezli bazı medya kuruluşlarınca, Bithumb’da açılacak NFT marketinin bir partneri daha var. Bu büyük partnerin ise LG CNS firması olduğu söyleniyor. LG CNS, LG Corporation’a ait bir firma. Bithumb tarafından konuya dair yapılan açıklamada, an itibarıyla bu konuda bir bilgi verilmesinin imkansız olduğu vurgulandı. Ancak LG partnerliği hakkında yalanlama da yapılmadı.

Bithumb hakkında daha fazla haber için buraya bakabilirsiniz.

Güney Kore’nin ticaret hacmi bakımından en büyük 2. kripto para borsası olan Bithumb, NFT hamlesi ile gücüne güç katacağa benziyor. Ülkenin en büyük kripto para borsası Upbit ise, şu anda Bithumb’dan açık ara önde. Upbit’in günlük ticaret hacmi 1.7 milyar dolar iken, Bithumb için bu rakam 730 milyon dolarda kalıyor.

K-Pop (Korean Pop)

Upbit, Kasım 2021 tarihinde NFT marketinin açılışını yapmıştı. Açılışta Güney Koreli bazı ünlü pop gruplarının NFT’leri sergilenmiş ve Güney Kore yatırımcıları platforma yoğun bir ilgi göstermişti. Bakalım bunun bir benzeri Bithumb için de geçerli olacak mı?

Upbit hakkında daha fazla haber için buraya bakabilirsiniz.

Küresel NFT yatırımcıları genel olarak NFT ticaretleri için OpenSea gibi platformları tercih ederken; Güney Koreli yatırımcılar ülkelerinden dışarıya çıkmaya şimdilik pek meraklı görünmüyor. Bithumb’dan gelen bu haber ise yerli yatırımcının ilgisini çekeceğe ve rekabeti kızıştıracağa benziyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version