Muhabbit

Kripto Para Borsası Coinbase, 950 Kişiyi İşten Çıkarıyor!

Kripto para piyasasındaki durgunluk sonrası Coinbase cephesinde de işten çıkarma haberleri gelmeye devam ediyor.

Kripto para piyasasındaki durgunluk sonrası popüler kripto para borsalarından biri olan Coinbase cephesinden işten çıkarma haberleri gelmeye devam ediyor. Uzun süredir ayı piyasasınla mücadele veren Coinbase, bildiğiniz üzere ilk olarak işe alımlarını durdurma kararı almıştı. Moody’s tarafından kredi notu düşürülmesiyle daha da zor duruma düşen Coinbase borsası piyasa koşullarından daha fazla zarar görmemek için maliyetlerini düşürmek için yeni yollar arayışına girmişti. Çareyi işten çıkarmada bulan Coinbase 2022 yılında çalışan sayısını %18 oranında azaltmıştı. Coinbase borsasından ise yeni haber geldi. Kripto para borsası kamuoyuna yaptığı açıklamada yeniden yapılandırma adı altında 950 çalışanını işten çıkaracağını ifade etti.

Ayı Piyasasında İşten Çıkarmalar Devam Ediyor!

Piyasa koşullarından etkilenen birçok dev şirket ise personel çıkarmaya başlamıştı. Bunlar arasında BlockFi, Coinbase, Gemini ve Crypto.com’un gibi sektörün önde gelen isimleri yer alıyordu.

Kripto para borsası Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong ise yakın zaman önce yapmış oldığu açıklamalarında kripto para borsası Coinbase’in faaliyetlere başlamasından itibaren 10 yılda toplamda dört kez ayı sezonu yaşadıklarını, yaşanan bu düşüşleri olağan karşıladıklarını dile getirmişti.

Tüm bu söylemler üzerine işten çıkarmaya giden Brian Armstrong resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, şirketin zor bir durumda olmadığını fakat kârlılık oranlarında yaşanan düşüşlerden ötürü böyle bir yol izlediklerini belirtti ve ekledi:

“Coinbase’in güçlü bir sermayesi vardır ve kripto sektörü hiçbir yere gitmemektedir. Büyük bir rakibimizin oyun dışı kalmasının da dahil olduğu olaylar, kârlılık oranlarımızda düşüş yaşanmasına sebep olmaktadır. Regülasyonların daha net olması gibi gelişmelerin meyvelerini almamız ise zaman alacaktır. Dolayısıyla bu ortamda, yüzde 25 oranda iş gücümüzle yolları ayırma gibi zor bir karar almak durumunda kaldım. Bu adımdan etkilenecek olan tüm çalışanlarımız bugün bilgilendirilecektir”

Kripto para borsası Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version