Muhabbit

Kripto Para Borsası Coinbase, SEC’e Dava Açtı!

Kripto para borsası Coinbase ve SEC arasındaki sular kızışmaya devam ediyor. SEC’in Wells bildirimi sonrası, Coinbase’den dava hamlesi geldi!

Kripto para borsası Coinbase’den SEC’e dava açtı. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz ay SEC Coinbase’e “Wells bildirimi” göndermişti. Wells bildirimi, SEC’in bir soruşturma neticesinde kişi veya şirketlere gönderdiği ve komisyonun kendilerine icra davası açmayı planladığını gösteren bir resmi bildiridir.

SEC’in bu bildirimi sonrası Coinbase Üst Yöneticisi Brian Armstrong sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelerde bulunmuştu:

“Bugün Coinbase, SEC’den staking ve varlık listelerine odaklanan bir Wells bildirimi aldı. Bir Wells bildirimi, genellikle bir yaptırım eyleminden önce gelir. İki yıl önce SEC, işimizi ayrıntılı olarak inceledi ve Coinbase’in halka açılmasını onayladı. Bunun finansal sistemimizi reforme etme yolculuğunun bir parçası olduğunu anlıyor olsak da, yasalara uygun davranıyoruz, gerçeklere güveniyoruz ve Coinbase’in mahkeme önüne çıkma fırsatını memnuniyetle karşılıyoruz. Böyle durumlarda müşterilerimizin ve sektörün yanında olmaktan gurur duyuyoruz. Bu arada Coinbase, en iyi yaptığı şeyi yapmaya devam edecek. Finansal sistemi güncelleme ve dünyada daha fazla ekonomik özgürlük oluşturmak hedefimizi ilerleteceğiz.”

Coinbase Üst Yöneticisi Brian Armstrong

Coinbase’den Hamle Geldi!

SEC’in dava açması beklenirken Coinbase’den dava hamlesi geldi. Söz konusu dava ise 2022 yılının Temmuz ayındaki bir dilekçeye dayanıyor. Kripto para borsası Coinbase, 2022 yılının Temmuz ayında bir başvurusunda SEC’in dijital olarak sunulan ve ticareti yapılan menkul kıymetlerin düzenlenmesi noktasında bir taslak oluşturulmasını talep etmişti. Fakat söz konusu bu talebe SEC tarafından herhangi bir cevap gelmemişti. Coinbase açtığı bu davayla birlikte, SEC’in kripto para sektörü için daha net bir yasal düzenleyici çerçeve talep eden bir önceki dilekçeye yanıt vermeye zorlamaya çağırıyor.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version