Muhabbit

Kripto Para Borsası Gemini’ye Bir Dava Daha Açıldı!

Dünyaca ünlü kripto para borsası Gemini yine bir davayla karşı karşıya kaldı.

Dünyaca ünlü kripto para borsası Gemini, yine bir davayla karşı karşıya kaldı. Hatırlayacağınız üzere ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), Gemini borsasına 2017 yılındaki bir Bitcoin vadeli işlem sözleşmesinde yanıltıcı bilgi bulundurma suçlamasıyla büyük bir dava açmıştı. Bu kez ise kişisel emeklilik hesaplarını yöneten IRA Financial Trust şirketi, kripto para borsası Gemini’ye, müşteri emeklilik hesaplarının hacklenmesinde payı olduğu iddia ederek dava açtı.

İki taraf da çalınan varlıkların kaybından birbirlerini sorumlu tutarken, IRA Financial Trust şirketi, zarara uğrayan müşterilerine çözüm sunmak için yeni yollar arayışına girdi. Financial Trust şirketi konuyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada açmış olduklarını davada elde edilecek geliri olaydan etkilenen müşteriler için kullanacaklarını belirtti.

IRA Financial, Gemini’yi İhlalle Suçluyor!

Gemini

IRA Financial, açıklamalarının devamında kripto para borsası Gemini’nin ihlalde bulunduğunu ve olay sonrasında kısa sürede hesapları dondurmadığının altını çizdi. IRA Financial ayrıca Gemini borsasını olay sırasında bilgilendirmesine rağmen hackerların Gemini müşteri hesaplarından para çekebildiğini de iddialarına ekledi.

Konuyla ilişkili olarak Gemini sözcüsü ise şu ifadelerde bulundu:

“Davadaki bu iddiaları kabul etmiyoruz. Güvenlik standartlarımız sektördeki en yüksek standartlar seviyesindedir. Bu standartları ise müşterilerimizin her zaman korunmasını sağlamak için sürekli olarak güncel tutuyoruz. Bu konuyla ilişkili olarak ise, IRA Financial bize durumu bildirir bildirmez güvenlik olayına ele alıp hesaplarındaki fon kaybını azaltmak için hızlıca harekete geçtik.”

Hatırlayacağınız üzere Winklevoss ikizleri tarafından kurulan kripto para borsası Gemini, kısa süre önce yaptığı bir açıklamada çalışan sayısını yaklaşık %10 oranında azaltacağını kamuoyuna duyurmuştu.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version