Muhabbit

Kripto Para Borsası Swyftx, Piyasa Koşulları Sebebiyle Çalışanlarının Üçte Birini İşten Çıkarıyor!

Kripto para piyasasında düşüşler devam ederken, kripto para borsalarından da kötü haberler gelmeye devam ediyor.

kripto düşüş

kripto düşüş

Kripto para piyasasında düşüşler devam ederken, kripto para borsalarından da kötü haberler gelmeye devam ediyor. Bu kez ise kripto para borsası Swyftx çalışanlarının üçte birini çıkarmaya gidiyor.

Avustralya merkezli kripto para borsası kötü piyasa koşullarını gerekçe göstererek, çalışanlarının %40’ını işten çıkarma kararı aldı. Söz konusu bu işten çıkarmalar sonucunda 90 kişi işsiz kalırken, işten çıkarılan kişilerin büyük çoğunluğunun ise araştırma ve geliştirme departmanından olduğu öğrenildi.

Şirket sözcüsü konuyla ilişkili olarak yaptığı açıklamalarda şu ifadelerde bulundu:

“2023’ün ilk yarısından itibaren küresel ticaret hacimlerinde potansiyel olarak keskin bir düşüş ve FTX’in çöküşünden kaynaklanan daha fazla artçı düşüş beklentisiyle işten çıkarmalar gerçekleştirdik.”

Bildiğiniz üzere şirket ağustos ayında da toplu çıkarma kararı alıp, çalışanlarının yüzde 25’ini işten çıkarmıştı. Şirket ağustos ayında gerçekleştirdiği çıkarma hakkında ise 2021 senesinde çok hızlı büyüdüklerini, mevcut ekonomide bu kadar geniş bir çalışan ekibine ihtiyaç duymadıklarını dile getirmişti.

Swyftx sözcüsü açıklamalarının devamında, FTX çöküşünden etkilenmelerine rağmen şirketin bilançosunun sağlam kaldığını ifade etti ve ekledi:

“Swyftx güçlü konumunu koruyor ancak FTX olayı sonrası herhangi bir risk almaya da çok istekli değiliz ve gelecek yıllardaki maliyetler konusunda son derece dikkatli davranmaya çalışıyoruz.”

Ayı Piyasası Etkilerini Sürdürmeye Devam Ediyor. İşten Çıkarmalar Artıyor!

FTX krizi sonrası büyük çöküş yaşayan kripto para borsalarında, hareketlilik devam ediyor. Bildiğiniz üzere uzun zamandır piyasalarda düşüşler etkisini sürdürüyor. Durum böyle olunca birçok kripto para borsası çareyi küçülme ve işten çıkarmada buldu.

Birçok Borsa Gibi Coinbase de İşten Çıkarmalar Yapmıştı!

Yaşanan büyük düşüşler sonrası Coinbase borsası da, ilk olarak işe alımlarını durdurma kararı almıştı. Sonrasında Moody’s tarafından kredi notu düşürülmesiyle daha da zor duruma düşen Coinbase borsası piyasa koşullarından daha fazla zarar görmemek çalışan sayısının yüzde 18’ini işten çıkaracağını kamuoyuna duyurmuştu.

İlginizi Çekebilir:Coinbase, Maliyetleri Düşürmek İçin Yeni Yollar Arıyor!

Ayı piyasasından etkilenen bir başka borsa ise Bitpanda, şirket kamuoyuna yaptığı açıklamalarda çalışan sayısını 730 kişiye düşüreceklerini açıklamıştı.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version