Muhabbit

Kripto Para Borsası Zipmex, Para Çekme İşlemlerini Durdurdu!

Coinbase, Zipmex’i 2022’nin ilk çeyreğinin başlarında satın almak için bir teklifte bulunmuştu.

Tayland merkezli kripto para borsası Zipmex; bugün (20.07.2022) Twitter’dan yaptığı açıklamada, değişken piyasa koşullarını öne sürerek para çekme işlemlerini duraklattığını duyurdu.

Coinbase, Zipmex’i 2022’nin ilk çeyreğinin başlarında satın almak için bir teklifte bulunmuştu. Ancak 9 Haziran’da satın alma başarısız oldu. Daha sonra Coinbase, şirkete stratejik olarak bir yatırım yaptı. Fakat yatırımın miktarı açıklanmadı.

Zipmex kurucusu ve CEO’su Marcus Lim, Coinbase’in ilginç bir ortak olmasına rağmen bu aşamada yatırım almalarının daha mantıklı olduğunu söyledi. Ayrıca bu dönemde birçok farklı tarafla konuştuklarını belirten Marcus Lim, ayı piyasasını Coinbase’in satın almayı reddetmesinin nedeni olarak gösterdi.

“Piyasa koşulları nedeniyle satın alma başarısız oldu. Coinbase iş için harika bir stratejik ortak ancak Türkiye ve Latin Amerika gibi dünyanın birçok ülkesinden geri çekildiler. “

İlginizi çekebilir: Coinbase’in, BtcTurk’u 3.2 Milyar Dolara Satın Almayı Planladığı İddia Edildi!

Zipmex, B+ serisi finansman turuyla değerini 400 milyon dolar değerin üzerine çıkarmaya çalışıyor.

Block’un haberine göre Zipmex, bir B+ serisi finansman turuyla değerini 400 milyon dolar değerin üzerine çıkarmaya çalışıyor. Cointelegraph ise Zipmex’in; Tayland, Endonezya, Singapur ve Avustralya’da operasyonları olduğunu bildirdi. Zipmex’in kullanıcı tabanı Ağustos 2021’de 200.000’e ulaşırken, 2019’un sonlarında piyasaya sürülmesinden bu yana 1 milyar doların üzerinde brüt işlem hacmi bildirdiği öğrenildi.

Bazı basın bültenlerine göre, şirketin Tayland’daki yan kuruluşu, Tayland Maliye Bakanlığı tarafından verilen bir dijital varlık borsası lisansına ve aracılık lisansına sahip fakat grup, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından hala düzenlenme aşamasında.

Ancak borsaya yakın bir kaynak, Zipmex’in müşterilerin fonlarını dondurmadan önce başının belaya girebileceğini açıklamıştı. Anonim kalmayı seçen kaynağa göre, Zipmex “Tay borsa lisansı ve Singapur’da muafiyet statüsüne sahip.”

“Tay lisansı kapsamında, müşteri fonlarına dokunmalarına kesinlikle izin verilmiyor. Bununla birlikte, Zipmex’in borsada zip-up adı verilen ve kullanıcıların getiri elde etmek için Singapur kuruluşu altında fon taşımasını etkin bir şekilde sağlayan bir ürünü var.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version