Muhabbit

Kripto Para Dostu Bir Devlet Başkanı Daha!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Gustavo Petro, kripto paralar lehine açıklamalar yaptı.

Kolombiya cumhurbaşkanı Gustavo Petro

Kolombiya cumhurbaşkanı Gustavo Petro

Yakın zaman önce 2022 Kolombiya Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Gustavo Petro, kripto para birimleri lehine açıklamalar yaptı.

Petro, kısa süre önce yapılan ikinci tur seçimleri kazandıktan sonra 7 Ağustos’ta Kolombiya Cumhurbaşkanı olarak Iván Duque Márquez’in yerini alacak. Seçilmiş başkan, Bitcoin’in “gücü” hakkında açıklama yapmadan önce büyük bir boğa döneminin yaşandığı dönem olan Aralık 2017’deki sosyal medya paylaşımını örnek gösterdi. Petro, açıklamasında, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin gücünü, hükümetten ve geleneksel bankalardan alıp insanlara geri verebileceğini ima etti.

Kolombiya’nın Başkan Yardımcısı olması planlanan Francia Márquez ise, kripto paralar ile ilgili politikalar konusunda büyük ölçüde sessiz kaldı.

Seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın 2021’deki açıklamalarından bazıları, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’nin ülkenin batı kıyı şeridinin doğal kaynaklarını kripto para madenciliği için kullanmasını önerdiği volkanla çalışan kripto para madenciliği inşa etme fikrine bir yanıt içeriyor. Ayrıca Petro bu konuya “Dijital para birimleri saf bilgi ve dolayısıyla enerjidir” açıklamasını yaptı.

Usefultulips tarafından derlenen verilere göre, Kolombiya’da yaklaşık 52 milyon insanın yaşadığı Güney Amerika ülkesi, bölgede kripto para ticaretinde en aktif olan ülkelerden biri. Şubat ayında, büyük Latin Amerika kripto para borsası Bitso, finansal katılımı teşvik etme çabasının bir parçası olarak Kolombiya’da faaliyete geçti.

Liderler ve Ülkeler Kripto Paraları Benimsemeye Başladı

Petro’nun ağustos ayında göreve başlamasıyla, çoğu kişinin “solcu” olarak tanımladığı politikacı, politikalar çıkaran veya kripto paraların benimsenmesi lehinde konuşan diğer dünya liderlerine katılacak. Bilindiği üzere Bitcoin, Eylül 2021’den bu yana El Salvador‘da yasal para birimi olarak kabul edildi.

Nisan ayında, Panama yasama meclisi kripto paralar için düzenleyici bir çerçeve oluşturacak bir yasa tasarısını onayladı. Ancak Başkan Laurentino Cortizo, Kara Para Aklamayı Önleme (AML) konusundaki endişelerini öne sürerek 2022 Haziran ayında tedbiri kısmen veto etti. 

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version