Muhabbit

Kripto Para Dostu SEBA Bank, Finans Merkezi Abu Dhabi’den Finansal Hizmetler Lisansı Aldı!

Dijital varlıkları geleneksel bankacılıkla birleştiren banka, faaliyet alanını genişletiyor.

SebaBank

SebaBank Muhabbit

Dijital varlıkları geleneksel bankacılıkla birleştiren dünyanın ilk lisanslı bankası SEBA Bank, kısa süre önce BAE’nin finans merkezi olan Abu Dhabi Global Market’te (ADGM) faaliyet gösterme lisansını da aldığını duyurdu.

Elde edilen lisansın, SEBA’nın düzenlenmiş hizmetleri yürütmesine izin vereceği belirtildi.

Finansal Hizmetler Düzenleme Kurumu (FSRA) tarafından verilen Finansal Hizmet İzni (FSP) lisansı 7 Şubat 2022’de yürürlüğe girdi. Bu gelişmenin ardından ise lisans hakkını elde eden SEBA Bank, ADGM’de bir ofis açtı.

BAE’de bir ofis açılmasıyla ilgili olarak yapılan açıklamada banka tarafından şu ifadelere yer verildi:

“ADGM, SEBA Bank’ın hizmet verdiğimiz pazarlarda lisanslı varlıklar oluşturma stratejisinin bir parçasıdır. Abu Dhabi’deki özel ofis ile banka, bölgedeki operasyonlar, satışlar ve iş geliştirme genelinde çalışan sayısını daha da artıracak.”

Dijital bankanın elde etmiş olduğu yeni lisans hakkında bir açıklama da bankanın CEO’su Guido Buehler tarafından yapıldı:

“FINMA tarafından düzenlenen bir bankacılık, menkul kıymet satıcısı ve İsviçre Dijital Varlıklar Kolektif Yatırım Planları için lisanslı saklama hizmetleri sağlayıcısı olarak mevcut lisanslarımıza önemli bir katkı daha yaptık.” 

ADGM Kayıt Otoritesi CEO’su Dhaher Al Muhairi, kurumunun SEBA Bank’ı finans merkezinin genişleyen finansal kurumlar listesine eklemesinin memnuniyetle karşıladığını söyledi.

“ADGM, canlı ekosistemi geliştirmek ve Abu Dhabi ekonomisinin büyümesine ve çeşitlendirilmesine katkıda bulunmak için sunduğu finansal hizmetleri sürekli olarak ilerletmeye çalışıyor.”

SEBA Bank Hakkında

Dijital ve geleneksel varlıklar arasında sorunsuz, güvenli ve kullanımı kolay bir köprü sağlayan FINMA lisanslı bir İsviçre Bankasıdır.

Banka ayrıca yatırımcılar için geleneksel yatırım araçlarının yanı sıra; Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Stellar lumens, Bitcoin Cash, USDC, Uniswap, Synthetix ve Yearn Finance gibi kripto paralara da destek vermektedir.

Daha Fazla Borsa Haberleri içinBorsa Haberleri

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version