Muhabbit

Kripto Para Dostu Sygnum Bank, Cardano (ADA) Staking Hizmetini Başlattı!

Banka, müşterilerin artık ADA’yı mevcut cüzdanlarından stake edebileceklerini belirtti.

sygnum ada

sygnum ada

Kripto para dostu banka olarak bilinen dünyanın ilk dijital varlık bankalarından biri olan Sygnum Bank, Cardano blok zincirinin yerel kripto para birimi ADA’yı stake portföyüne ekledi. 

Kısa süre önce yapılan bir duyuruda firma, müşterilerin artık Cardano’yu mevcut cüzdanlarından stake edebileceklerini ve stake ödülleri alabileceklerini söyledi. Bankanın halihazırda, Ethereum, ICP ve Tezos üzerinde staking hizmeti verdiği biliniyor.

Sygnum’un, bankacılık platformuyla tamamen entegre olan ayrılmış cüzdanlarının, güvenli özel anahtar yönetimi ve çok katmanlı güvenlik mimarisi ile staking hizmetleri için kurumsal düzeyde güvenlik sağladığı belirtiliyor.

Bilindiği üzere Staking, stake ödülleri karşılığında PoS blok zincirinin işlem doğrulamasında yer alma prosedürüdür. PoS blok zincirleri, Bitcoin gibi proof of work ağlarının aksine, bir ağı sürdürmek için madencilik faaliyetlerinden ziyade, kullanıcıların paralarını kilitlemesine bağlıdır.

İsviçre’de faaliyet gösteren önemli bir banka olan Sygnum, yaklaşık iki yıl önce, Tezos staking‘i başlatan kripto para staking programını tanıttı. Temmuz 2021’de Sygnum, Ethereum 2.0 staking’i ağında kullanılabilir hale getireceğini açıkladı. Ardından da Sygnum, müşterilerine Ethereum staking hizmeti sağlayan ilk düzenlenmiş banka oldu. 

Sygnum Bank İş Birimleri Başkanı Thomas Eichenberger, konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Dijital varlıkların kurumsal olarak benimsenmesi arttıkça, temel protokollerin tersine ödül kazanma kapasitesine olan talep de artmaya devam ediyor. Müşterilerimiz, Sygnum’un şu anda Cardano’yu da içeren ve lisanslı bir bankanın güvenlik ve güvencesiyle desteklenen banka düzeyinde stake çözümü ile çeşitli yatırım seçenekleri arasından seçim yapabilir.”

Güvenli Yatırım Hizmeti Sunuluyor

Sygnum, en iyi kripto para staking hizmetlerinden birini sağladığını belirtiyor. Çünkü banka, altyapısının, staking hizmetiyle tamamen bağlantılı olduğunu söylüyor. Ayrıca ayrılmış cüzdanlar, sağlam özel anahtar yönetimi ve çok katmanlı güvenlik altyapısı sayesinde kullanıcıların güvenliğinin üst düzeyde tutulduğu belirtiliyor.

Cardano Vakfı CEO’su Frederik Gregaard, yeni girişim konusunda oldukça memnun olduklarını dile getirerek Sygnum kullanıcılarını Cardano ekosistemine davet etti.

Gregaard’a göre, Sygnum’un müşterileri, bu yeni seçenekle, firmanın ekosisteminde yer alabilir ve varlıklarını devretmek veya kilitlemek zorunda kalmadan risksiz yatırım yapmanın keyfini çıkarabilir. 

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version