Muhabbit

Kripto Para Dostu Ülkeler Sıralamasında, ABD İlk Sırada Yer Alıyor!

ABD kripto para birimlerini benimsemede lider konumda yer alıyor.

Bitcoin

Yapılan bir araştırmaya göre, Amerika Birleşik Devletleri dünya çapında kripto para birimlerini benimsemede “kripto para dostu” ülke olarak ilk sırada yer alıyor.

Dünya çapında 200 ülke ve bölgeyle karşılaştırıldığında, Amerika Birleşik Devletleri 10 üzerinden 7,13 toplam puanla kripto paraları benimseme konusunda lider konumda bulunuyor. ABD, 17.000’in üzerinde ve en yüksek sayıda kripto para ATM’si ile de ilk sıradaki yerini koruyor. Bunun yanında, Google’da 100.000 kişi başına yaklaşık 15.000 kripto para araması yapılıyor. Bu sayı, geçen yılın aynı zaman dilimine kıyasla %140 oranında artış gösterdi.  

Kripto para araştırma şirketi Crypto Head tarafından yürütülen “Kriptoya Hazır Endeks (CRI)” başlıklı araştırmanın raporu yakın zaman önce yayımlandı. CRI puanının, kripto para ATM’lerinin sayısı, erişilebilirlik, hükümetlerin kripto para sahipliği konusundaki duruşu ve kripto paraların küresel olarak benimsenmesi açısından hesaplandığı ve analiz edildiği belirtiliyor.

Kripto Paralara Hazır Ülkelerin Sıralaması

Crypto Head’in kurucu ortağı Adam Morris, ABD’nin kripto para alanında lider konumda olması ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Araştırmamız ayrıca, hükümetin son birkaç yılda düzenleme netliği konusunda yavaş olmasına rağmen, Amerika Birleşik Devletleri’nin tüketiciler için en hazır ülke olduğunu buldu ve bu aslında çoğu kripto para işini denizaşırı ülkelere yönlendirdi.”

Hong Kong, Kripto Para ATM Yoğunluğunda Önde Gidiyor

CRI verileri ayrıca, Doğu Asya’daki bir finans merkezi olan Hong Kong’un, 7.77 kilometrekare başına bir ortalama ve her 60.000 kişi için en az bir ATM ile dünyadaki en yüksek kripto para ATM yoğunluğuna sahip olduğunu belirtiyor. 

Hong Kong, 10 üzerinden 6.27 puan ile kripto paralara yatkın ülkeler arasında yer alıyor. Ayrıca, araştırmaya göre, çevrim içi olarak yapılan kripto para aramaları da iki katına çıkan ülkede kripto para sahipliğine de izin veriliyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version