Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta kripto paralar hakkında bir yasa tasarısı hazırladıklarını ve tasarının kısa süre içerisinde mecliste olacağını açıklamıştı. Bu açıklama sonrasında kamuoyuna bir kripto para yasa tasarısı taslağı sızdırıldığı şeklinde bir iddia ortaya atılmıştı. Yasa tasarısı taslağından sonra gözler kripto para ekosisteminde etkin olan isimlere yöneldi.
Etkin Kampüs kurucusu Güney Sevindik ve blockchain üzerine çalışmalar yapan bir ekip, Change.org üzerinde bir imza kampanyası başlattı. Sloganı “Kripto para yasa tasarısı ile ne kaybederiz?” olan kampanya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir açık mektup niteliğinde. Şu an için hedefi 100 bin olan kampanya, kısa süre içerisinde hedefine ulaşmayı amaçlıyor.
Change.org üzerinde imza kampanyasını başlatan isim Güney Sevindik, Muhabbit’e bir açıklamada bulundu.
“Açık mektup niteliğinde olan bu yazıyı önce kendim yazmaya başladım. Ardından farklı disiplinlerdeki diğer arkadaşlarımın da fikirlerini alarak son hâlini oluşturduk. Kampanya hedefi 100 bin imza, açıkçası güçlü bir hedef koyduk. Herhangi bir hesaplama yapmadık ama ülkemizde kripto paralara olan ilginin daha yüksek sayıda olduğunu biliyoruz.”
Sevindik, yasa tasarısı üzerine birçok farklı görüş olduğunu belirtti. Kripto paraların ve blockchain teknolojisinin dünya üzerindeki neredeyse her sektörün içine girdiğini ifade eden Sevindik, bu durumla alakalı Türkiye’de anlamlı bir sonuç olmasını dilediklerini ekledi. Sevindik ayrıca kripto para alanında uzman bir temsilci heyetin meclise gidecek olmasının, herkes için pozitif sonuçlar doğurmasını dileyerek sözlerini noktaladı.
Cumhurbaşkanına Açık Mektupta Neler Yazıyor?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazılan açık mektupta, kripto para yasa tasarısının mevcut taslağıyla meclisten geçmesi hâlinde “nelerin” kaybedilebileceğinden bahsediliyor. Başlıklar hâlinde ele alınıp incelenen “kaybedilebilecekler” listesinde yer alanlar:
- Turizm
- Oyun
- Kitlesel Fonlama
- Hibeler
- İstihdam
- NFT
- Marka
- Spor Kulüpleri
- Yardım
Açık mektubun sonunda, bu örneklerin artırılabileceği yer almaktadır. Bununla birlikte mevcut yasa tasarısı taslağının, “dışarı ile bağlantıyı” kesen ve tüm potansiyeli buzdolabına kaldıran, üretimde yer alınmasını engelleyen bir yasa tasarısı olduğu belirtilmiş.
“Bu yasa tasarısının özellikle blokzincir geliştiricilerinin görüşleri dikkate alınarak yeniden çalışılmasını ülkesini seven insanlar olarak talep ediyoruz.”
Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.