Muhabbit

Kripto Para Ekosisteminin Meclis İle Toplantısında Neler Yaşandı?

Kripto para ekosisteminin Meclis İle toplantısında neler konuşuldu?

Millet Meclisi Bitcoin

Millet Meclisi Bitcoin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı “kripto para yasa tasarısı” açıklaması sonrasında bir taslak gündemde yer almıştı. Sızdırıldığı iddia edilen kripto para yasa tasarısı taslağı, kripto para ekosisteminde tartışmalara konu olmuştu.

Kripto para yasa tasarısı taslağını konuşmak üzere sosyal paylaşım platformu Twitter üzerinde grup konuşması açan ünlü analist Kamile Uyar ve Vuca ekibi, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ı ağırladı. Konuşmanın sonunda Elitaş, kripto para yasa tasarısı taslağını konuşmak üzere kripto para sektöründe önde gelen isimleri Meclis’e çağırdı.

Kripto Para Yasa Tasarısı Taslağı Görüşmesine Kimler Katıldı?

Meclis’teki görüşmeye kripto para ekosisteminin sesi olarak katılanların listesi:

Hükümet adına görüşmeye katılanlar ise:

Görüşmeden İlk İzlenimler

Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş

Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, kripto paraları dar bir çerçevede değerlendiremeyeceklerini ifade etti. Yönetmeliklerle düzeltilebilecek bir metin hazırlamaya çalıştıklarını ifade etti. Bununla birlikte sanal varlıklarla ilgili geniş bir tanımlama yapılması için çalışacaklarını da ekledi. Elitaş, görüşme esnasında topluluğun, kripto varlıklarla ilgili bir vergi alınması kanaatinde olduklarını ifade ederken nasıl alınabileceğinin Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın konusu olduğunu ekledi.

Mustafa Elitaş, muhabirden gelen “ne gibi çekinceleri var” sorusuna: “Taslakla ilgili yurt dışı piyasalara giriş çıkışı engelliyor mu ya da yasanın belirlediği borsalar gibi tanımlamalar olduğunda yasal korumanın dışına çıkılma endişesi vardı, amaçlarımız aynı” diyerek yanıtladı

“Amacımız aynı, herkes çekincesini söyledi. Kripto varlıklarla ilgili bir an önce yasa çıkarılacak.”

Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş

Elitaş, “Yasanın işin felsefesini engelleyecek şekilde düzenlemeler oluşturmaması ve mevzuatın daha net olması ikincil mevzuatlarla konunun düzenlenmesi gerektiği konusunda ortak kanaatimiz oluştu.” dedi.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version