Muhabbit

Kripto Para Ekosisteminin, Meclis İle Toplantısından İlk İzlenimler!

Meclis’te yapılan kripto para yasa tasarısı hakkındaki görüşme sonrası kripto para ekosistemi adına giden ekibin ilk izlenimleri ne?

meclis görüşmesi izlenim2

meclis görüşmesi izlenim2

Kripto para yasa tasarısı taslağını konuşmak üzere sosyal paylaşım platformu Twitter üzerinde grup konuşması açan ünlü analist Kamile Uyar ve Vuca ekibi, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ı ağırladı. Konuşmanın sonunda Elitaş, kripto para yasa tasarısı taslağını konuşmak üzere kripto para sektöründe önde gelen isimleri Meclis’e çağırdı.

Bugün (29 Aralık 2021) yapılan görüşme sonrası kripto para ekosistemi adına giden ekibin ilk izlenimleri şu şekilde:

Muhabbit Kurucusu, Ava Labs Türkiye İş Geliştirme Direktörü Dr. Aytunç Yıldızlı

Kripto para yasağı durumunda NFT, Metaverse vs nasıl bir değerin kaçabileceğini ifade eden Yıldızlı, görüşmenin çok iyi geçtiğini ifade etti. Kripto para tarafından gelen sadece 5 kişi olmadıklarını, Erkan Öz ve Tansel Kaya gibi önemli isimlerin yer aldığını ve “inanılmaz” bir katkı sağladıklarını ekledi. Farklı grupların da davete müdahil olmalarıyla birlikte, maalesef ekip içerisinde fikir ayrılıklarının da yaşandığını ekledi.

Blockchain İnisiyatifi’nin direkt “vergi gelsin” gibi bir söylemleri olmadığını ancak onların önerdiği modelin gerçekçi olmasına rağmen verginin önerilmediği bir durumda vergi içeren bir model sunduklarını ifade etti. İnisiyatifin Custody çözümü içeren modelinde vergilendirme olduğunu ancak bunun gerçekçi bir yaklaşım olduğunu ifade eden Yıldızlı, 5 saatlik görüşmenin sadece 3 dakikasında vergilendirme kelimesinin “laf arası” olarak geçtiğini ekledi.

Yıldızlı, görüşmeye Ava Labs Türkiye İş Geliştirme Direktörü olarak değil, herkesin tanıdığı bir arkadaş olan “Aytunç” olarak gittiğini belirtti. Genel olarak görüşmenin olumlu geçtiğini, önyargılı olunmaması gerektiğini ifade etti.

“Elimizden geleni yaptık.”

Dr. Aytunç Yıldızlı

Vuca Borsa Yetkilisi Sait Arslan

Yetkililerin kendilerini çok iyi ağırladıklarını ifade eden Vuca Borsa Yetkilisi Sait Arslan, öncelikle kripto para dünyasının sadece kripto para alım satımından ibaret olmadığını anlattıklarını açıkladı.

Yetkililerin kripto para dünyasını anlamaya meyilli olduklarını ve gelişen siber dünyaya ayak uydurmak istediklerini belirtti. Bununla birlikte yetkililerin düzenleme yapmak istediklerini ama bir yandan da yıkmamaları gerektiğini anladıklarını ifade etti.

“Bizi yasa yapmamız için değil, kripto para ve Blockchain teknolojisinin nasıl işlediğini anlamak için çağırdılar.”

Vuca Borsa Yetkilisi Sait Arslan

Arslan, kripto para ekosisteminde düzenlemelerin yapılması konusunda hemfikir olunduğunu ancak bu düzenlemeler için öncelikle kripto para borsalarının düzenlenmesi gerektiğini ifade ettiklerini dile getirdi.

Merkeziyetsiz bir sistemi merkezi olarak kontrol etmeye çalışarak, sistemi tümden kapatabileceklerini fark ettiklerini ve bunu yapmadan nasıl düzenleme yapabileceklerini araştıracaklarını aktardı.

Ekonomi Gazetecisi Erkan Öz

Tarihi bir gün olduğunu belirten ekonomi gazetecisi Erkan Öz, bu görüşme için AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş’a teşekkürlerini iletti. Yasa tasarısı hakkındaki görüşlerini aldıklarını belirten Öz, herkesin küçük yatırımcıların korunduğu bir düzenleme istediğini açıkladı.

Öz, Elitaş’ın korumaları sağlayacak, sektörü öldürmeyecek bir düzenleyici çerçevenin çizileceği konusunda teminat verdiğini iletti. Bunun sadece bir toplantı olduğu ifade eden Erkan Öz, sürecin devam edeceğini ifade etti. Öz bugün (29 Aralık 2021) yapılan toplantının, Meclis’te yapılacak toplantıların bir ilki olduğunu ekledi. Sosyal medyada dolaşan tasarının sızdırılan tasarı olup olmadığı konusunda bir kesinlik olmadığını ifade etti.

BCI Blockchain İnisiyatifi

Blockchain İnisiyatif, taleplerini belirttiklerini ifade etti. İnisiyatif, görüşme sonrası izlenimlerini madde madde sıraladı.

BCI Topluluk Yöneticisi Uğur Açıkgöz

BCI (Blockchain İnisiyatifi) Topluluk Yöneticisi A. Uğur Açıkgöz görüşmeler sonrası yaptığı açıklamada, konuşmalarında iki farklı husus üzerinde durulduğunu ifade etti. Açıkgöz bu iki hususu, “Bu hususlardan biri Blockchain üzerindeki varlıkların tam olarak tanımlanması, kripto para alım satımı yapan yatırımcıların mağduriyetlerinin giderilmesi ile alakalıydı. Diğer husus ise vergilendirme ile alakalıydı. Devlet borsayı kontrol ediyorsa ve regülasyonlara uygundur diyorsa, yatırımcıların kısıtlama olmadan bu borsayı kullanabileceği anlamına geliyor. Bankanın güvencesi olduğu için devletin, her işlem başına stopaj alması gibi bir madde konuşuldu. ” şeklinde açıkladı.

“Biz amacımıza ulaştığımızı düşünüyoruz. Aktarmamız gereken bütün mesajları aktardık.”

BCI Topluluk Yöneticisi Uğur Açıkgöz

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version