Muhabbit

AMDAX BV, Hollanda Merkez Bankası Onayını Kaptı!

AMDAX BV gerekli koşulları sağlayarak DNB onayını aldı.

Hollanda merkez bankası De Nederlandsche Bank NV (DNB),  kripto para hizmet sağlayıcısı AMDAX BV‘ye kendi yetki alanı altında faaliyet gösterme onayı verdi.  

Ülkede birçok kripto para işletmesinin var olan katı düzenlemelerin sonucunda Hollanda’daki faaliyetlerini bitirdiği bir dönemde AMDAX BV gerekli koşulları sağlayarak onayı kaptı. Böylece AMDAX BV, yeni düzenleyici yapı altında kayıtlı ilk dijital varlık firması oldu.

Konu ile ilgili yapılan bir açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“AMDAX BV, Hollanda’daki ilk kripto para hizmetleri sağlayıcısı olarak Hollanda Merkez Bankası (DNB) tarafından tescil edildi. Bu, AMDAX’ın kripto işlemlerini işlemesini ve kripto para birimlerini depolamasını sağlayacaktır.”

Katı Kurallar

Hollanda’daki Fintech firmaları, ülkede yürürlükte olan “5. Kara Para Aklamayı Önleme Direktifi (AMLD5)” olarak bilinen güncellenmiş kara para aklamayı önleme yasaları da dahil olmak üzere, son birkaç yılda önemli ölçüde sıkılaşan Avrupa Birliği düzenlemelerine uymak zorunda kaldılar. Bu kurallar çerçevesinde DNB, kripto ile ilgili tüm kuruluşların faaliyetlerini yürütebilmesi için bankaya kaydolmasını ön koşul olarak sunmaktadır. 

Teknoloji haber sitesi Finextra’nın bildirdiğine göre, kurumların yanı sıra bireylere de hizmet veren AMDAX BV, AMLD5 onayına doğru ilk yolculuğuna Mayıs ayında başladı. Diğer kripto para şirketleri daha önce ülkede faaliyet göstermiş olsa da, yeni AMLD5 yasaları bu tür varlıkların kapanmasına veya başka yerlere hareket etmesine neden oldu. Buna örnek olarak popüler kripto türevleri platformu Deribit, Ocak 2020 tarihinde bu düzenlemeler kapsamında Hollanda’daki faaliyetlerini son verip ülkeden ayrılmıştı. 

AMDAX BV kurucu ortağı Valentino Cremona,yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 “DNB bu kayıt için adil bir şekilde yüksek standartlar uyguluyor. Pazarın, DNB’nin gereksinimleri gibi net yasal çerçevelere ihtiyacı var.”

Yapılan bir açıklamada, tüm kripto şirketlerinin bu kaydı alması gerektiği belirtildi. Çünkü artık DNB kaydı olmadan Hollanda’da faaliyet gösterilemeyeceği bildirildi. Halihazırda faaliyet gösteren diğer Hollanda’lı kripto para şirketlerinin AMDAX BV gibi onay alması için 21 Kasım’a kadar zamanları bulunduğu açıklandı.

Daha Fazla Borsa Haberi İçin: Borsa Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version