Muhabbit

Kripto Para Kışı Sektördeki İşe Alımları Etkiledi Mi? İşte Cevap!

Kripto para kışı insanların işlerinden atılmasına sebebiyet verdi. Ancak sektördeki kaliteli eleman arayışı tüm hızıyla devam ediyor. 

Kripto Paralar Genel Banka

Kripto Paralar Genel Banka

Halen devam eden kripto para kışı bütçelerin kesilmesine, insanların işlerinden atılmasına neden oldu. Ancak buna rağmen, sektördeki kaliteli eleman arayışı tüm hızıyla devam ediyor. 

Kripto para işe alım şirketi Proof of Search’ün Kurucusu Kevin Gibson’a göre, sektördeki işten çıkartmaların önemli çoğunluğu merkezi borsalarda gerçekleşti. Örneğin Coinbase Haziran 2022’de elemanlarının %18’ini işten çıkarttı. Gemini ise Temmuz 2022’de elemanlarının %10’unu işten çıkarttı. Son olarak Crypto.com’un aynı tarihlerde elemanlarının %5’ini işten çıkarttığını gördük. 

Tüm bu işten çıkarmalara rağmen Gibson, kripto para yetenek avcılarının hala “ciddi bir eleman talebi” olduğunu dile getiriyor. Bu talebi sağlayan şirketlerin başında ise GameFi, Metaverse, merkeziyetsiz finans (DeFİ) ve NFT odaklı olan şirketler geliyor. 

Gibson ayrıca kripto para iş ilanlarının çoğunlukla yazılımcı ve mühendis pozisyonlarına odaklandığını, ama aynı zamanda ciddi bir CTO, CMO ve token uzmanı açığının bulunduğunu dile getirdi. 

Gibson, risk sermayesi şirketlerinin sermayelerini “sağlam iş modeli olan, piyasadaki dalgalanmalara rağmen sürdürülebilir işe alım aktivitelerine sahip olan” şirketlere aktarmaya devam ettiklerinin de altını çizdi. 

Kripto para analitik platformu Messari’nin son raporu da bu açıklamaları destekler nitelikte. Rapora göre, 2022’nin ilk çeyreğinde kripto para şirketlerine 30,2 milyar dolar yatırım yapıldı. Bu rakam aynı dönemde 2021 senesinde yapılan yatırımdan çok daha fazla. Toplam yatırımın 8,6 milyar dolarlık kısmı ise Web3 ve NFT projelerine yapıldı. 

Kripto Para İşe Alım Süreci Ayı Piyasasıyla Direkt Olarak İlintili

CryptoRecruit Kurucusu Nein Dundon’a göre işe alımlar her ne kadar çok olsa da, alımların önemli bir kısmı “çok da gerekli olmayan” alanlara yapılıyor. Dundon, kısa ve orta vadede, ayı piyasası bitene dek, kripto para iş piyasasının görece durağan kalacağını düşünüyor. Yine de, bu hem kripto para şirketleri hem de iş arayanlar için harika fırsatlar olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ayı piyasası olsa da olmasa da, Dundon bir kripto para şirketinin değişen şartlara ayak uydurabilme becerisinin sektördeki başarısının uzun vadeli olacağına işaret ettiğini söylüyor. 

İlginizi çekebilir: Metaverse Avatar Platformu Ready Player Me, Rekor Yatırım Aldı!

“Kripto para hala yeni doğan bir sektör, bu nedenle de bu alana girerken sahip olunması gereken mentalite “start-up” mentalitesi. İşler biraz daha zorlaştığında veya şirket yönü değiştiğinde adapte olabilme yeteneğine sahip olmak gerek. Yeni şeyler inşa etmek hassas kalplilere göre bir iş değil.”

Dünyanın önde gelen halka açık şirketleri de 2022 senesinde kripto para piyasasına yatırım yaptı. BlockData’ya göre bu şirketler arasında Google, Samsung, Microsoft, PayPal, Morgan Stanley ve Goldman Sachs yer alıyor. 

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version