Muhabbit

Kripto Para Kredi Platformu Vauld’a 3 Aylık Moratoryum Süresi Tanındı!

Vauld kurtarma planı oluşturabilecek mi?

Zor zamanlar yaşayan kripto para kredi platformu Vauld’a, borçlarını ödemesi için 3 aylık süre tanındı.

Vauld’un ana şirketi Defi Payments’a, 1 Temmuz 2022 Pazartesi günü Singapur Yüksek Mahkemesi tarafından üç aylık bir moratoryum (borçların ertelenmesi) verildi.

Bloomberg’in yayımladığı rapora göre Vauld’un ana şirketi Defi Payment Limited’in altı aylık moratoryum talebi 1 Temmuz 2022 Pazartesi günü Adalet Aedit Abdullah tarafından reddedildi. Raporda Abdullah, daha uzun bir moratoryumun “yeterli denetim ve izleme alamayacağı” konusundaki endişelerini dile getirdi. Hakim Abdullah, 6 aylık moratoryum yerine şirkete 3 aylık süre tanıdı.

Moratoryum süresince Defi Payments, bir alıcının veya yöneticinin atanması ve 147.000 alacaklısı tarafından ortaya konulabilecek olanlar da dahil olmak üzere şirkete yöneltilebilecek herhangi bir yasal işlemden muaf tutulacak.

Vauld, 1 Temmuz 2022 Pazartesi internet sitesindeki sıkça sorulan soruları güncelledi. Bu sorularda moratoryumun, işletme için bir yeniden yapılandırma planı hazırlamak ve alacaklıları için daha iyi bir sonuç sağlamak için gerekli zamanı sağlayacağını iddia etti.

Vauld, bir moratoryum olmadan, alacaklıların “büyük olasılıkla” kayıplarının yalnızca bir kısmını alabileceğini belirtti.

Koruma emri 7 Kasım 2022 tarihinde sona erecek ancak Hakim Abdullah, Vauld’un alacaklıları geri ödemedeki ilerlemeleri konusunda şeffaf olması durumunda, bir uzatma daha sağlayacağını söyledi. Hakim ayrıca şirketin kalan müşterileri için minimum para çekme olasılığını araştırmasını da önerdi.

Kripto para platformuna ayrıca bir alacaklılar komitesi oluşturmak, alacaklılara nakit akışı ve varlıkların değerlemesi hakkında ayrıntılı bilgi vermek için iki hafta verildi.

Vauld’u Kurtarma Planı

Vauld, 2022 Temmuz ayında 800.000 müşterisi için para çekme işlemlerini durdurdu. Bunun sebebi olarak da olumsuz piyasa koşulları ve iki haftadan daha kısa sürede platformdan 200 milyon dolarlık para çekme işlemini gerekçe gösterdi.

Vauld, moratoryumun koruması altında iken yeniden yapılanma önerisini bulmayı ve işi yeniden canlandırmak için seçeneklerini araştırmayı umuyor.

Şirket, alacaklılara alacakları miktarı geri ödeme planlarının bir tahminini özetleyen açıklayıcı bir “yeniden yapılandırma önerisi” sunmayı planlıyor.

Defi Payments ayrıca, alacaklılar toplantısı düzenlemeyi ve olası bir yeniden yapılanmanın onaylanıp onaylanmayacağına dair oylama yapmayı da planlıyor. Ancak hazırlanan toplantının tarihi henüz belirlenmedi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri içinAltcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version