Muhabbit

Kripto Para Kullanımı Artan Ülkeler Arasına, İrlanda da Katıldı!

Kripto para borsası Gemini tarafından yürütülen bir ankete göre, İrlandalı yatırımcılar daha fazla kripto para almak istiyor.

irlanda

irlanda

Dünya çapında kripto paralara olan ilgi her geçen gün artıyor. Yeni bir kullanım alanı ve yatırım aracı olarak görülen kripto paralar yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Her ne kadar birçok ülke bu alanda temkinli davranmaya devam etse de, yatırımcıların ilgi odağı olan kripto paraların popülerliğini engelleyemiyor.

Konu ile ilgili olarak, önde gelen dijital para ticaret platformu Gemini tarafından yürütülen yakın tarihli bir ankete göre, yatırımcılar daha fazla kripto para almak istiyor. Hatta, borsanın özellikle İrlanda özelinde yaptığı anket, bu isteğin ülkede oldukça yüksek seviyelere ulaştığını gösteriyor. Hatta Gemini’nin araştırmasına göre İrlandalılar, Almanya veya İngiltere gibi bazı ülkelerdeki yatırımcılardan daha fazla kripto para meraklısı.

Yapılan ankete göre, katılımcıların yaklaşık yüzde 18’i hâlihazırda Bitcoin yatırımına sahip olduklarını söylüyor. Bu oran, yatırımcıların yalnızca %2’sinin Bitcoin‘inin olduğunu bildirdiği geçen yıla göre, önemli bir artış olarak göze çarpıyor. Ayrıca, ankete katılanların %58’e yakını, herhangi bir kripto para birimine sahip olmadıklarını belirtiyor. Ancak, kripto para birimleri hakkında daha fazla bilgi edinmekle ilgilenmeye devam ettiklerini belirten bu grup, muhtemelen gelecek yıl yatırım yapacaklarını da dile getiriyor.

Kripto Paralar

Şu an için İrlanda’da her beş kişiden birinin kripto para birimine sahip olduğunu ortaya koyan borsa raporu, ülkede dijital para birimlerinin yükselmeye başladığının açık bir işareti olarak görülüyor. Aslında bu sonuç, Gemini’nin hizmetini İrlanda’ya genişletmesinin de bir nedeni olarak gösteriliyor.

Bilindiği üzere mart ayında Gemini, İrlanda Merkez Bankası’ndan, ülkede faaliyet göstermek için lisans aldı. Yine kısa süre önce açıklama yapan borsanın İrlanda başkanı Gillian Lynch, İrlanda halkının kripto para birimine karşı tutkulu bir iştahı olduğunu belirtti. 

“İrlanda’nın finansal hizmetler ve yeni teknolojiler merkezi olarak uluslararası itibarı göz önüne alındığında, bu beklenen bir şeydi.”

İrlanda Merkez Bankası Dolandırıcılara Karşı Uyarıyor

İrlandalı yatırımcılar arasında kripto para birimine artan ilgi, dolandırıcıların da dikkatini çekiyor. Finansal Hizmetler Ombudsmanu, geçen ay yaptığı açıklamada kripto paralar ile yapılan dolandırıcılık şikayetlerinde artış olduğunu bildirdi. Ombudsman, kripto para yatırımlarından büyük getiriler elde eden birçok yatırımcının dolandırıcılara karşı ciddi miktarda para kaybettiğini de belirtti.

Bunun üzerine de İrlanda Merkez Bankası, kripto para birimlerinin “son derece riskli ve spekülatif” olduğu konusunda uyarılarını yineledi. Ayrıca Yatırımcıların yanıltıcı reklamlara karşı dikkatli olmaları konusunda açıklamalarda bulundu.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version