Muhabbit

Kripto Para Madenciliği Şirketleri, Filolarını Büyütmeye Devam Ediyor! 

Madencilik şirketleri, gelişen sektör ve gelir düzeyleri ile bağlantılı olarak faaliyetlerini artırmaya devam ediyor.

Btc Madencilik Genel

Btc Madencilik Genel

Kripto para madenciliği şirketleri, gelişen sektör ve artan gelir düzeyleri ile bağlantılı olarak faaliyetlerini artırmaya devam ediyor. Yaptıkları yatırımlar ile kripto para ekosistemi içinde daha fazla söz sahibi olmak isteyen kurumlar, Bitcoin başta olmak üzere kripto para birimlerinin üretim aşamasında güç elde etmek istiyor.

Bu kapsamda madencilik sektörü ile ilgilenen ve ciddi oranda yatırımları bulunan, kripto para madenciliği şirketi Northern Data, faaliyet alanını büyütmeye devam ediyor. Yayımlanan bir denetim raporuna göre, Bitcoin madencilik şirketi Northern Data, son birkaç ayda faaliyet alanını büyütmeye devam etti. Northern Data’nın mali tablolarına göre, şirket, cihaz filosuna 21.000 yeni ASIC madencilik teçhizatı eklemiş durumda.

Şirketin bünyesine eklediği son cihazlar ile birlikte, Nothern Data’nın toplam ASIC madencilik cihaz sayısı 43.500’e çıkmış durumda. Northern Data tarafından yapılan bir açıklamada, eklenen makinelerin firmanın var olan 2 EH/s kapasitesine 1,95 EH/s eklemesi ile birlikte, hash oranının önemli miktarda arttığı belirtiliyor.

Yine şirket tarafından yapılan bir basın açıklamasında, şu ifadelere yer veriliyor:

“Yıl sonuna kadar, yaklaşık 9,3 EH/s’yi temsil eden toplam 100.000’den fazla ASIC cihazının faaliyette olması bekleniyor. Hatta alınacak olan bu ASIC cihazlarının büyük bir kısmının ödemesi dahi yapıldı.”

Bilindiği üzere Northern Data, Bitcoin madenciliği için kullandığı ASIC madencilik teçhizatlarına ek olarak, aynı zamanda Ethereum madenciliği de yapmaktadır. Firma bu konu ile ilgili olarak kısa süre önce yaptığı açıklamada şunları dile getiriyor:

“Geçen yılın sonundan bu yana 223.000 GPU çalışıyor. Northern Data’nın mali beyanında da belirtildiği üzere, Mart 2022’de totalde 5.031 ETH üretilmiş durumda.”

Bunun yanında, mart ayında şirket, 286 BTC ve 5.031 ETH madenciliği yaparak firmanın kripto varlıklarını 1.000 BTC ve 35.200 ETH’ye ulaştırmış durumda. Mart ayının sonunda Northern Data, şirketin faaliyet alanını, dünya genelinde toplam 12 veri merkezine genişlettiğini açıkladı. Ayrıca şirket, 2024 yılında Oklahoma yerleşkesinde de üretim yapmaya başlayacağını belirtiyor.

“Northern Data, Oklahoma Eyaleti ve enerji sağlayıcısı Grand River Baraj Kurumu (GRDA) ile bir ortaklığa girdi ve 2024’ün sonuna kadar Tulsa civarında yaklaşık 70.000 ASIC sistemi için bir veri merkezi sistemi kurmayı planlıyor.”

Çin Yasakları ABD’ye Yaradı

Çin’in, kripto para madencilerine yasak getirmesinden sonra ve Rusya’nın da aynı şeyi yapmayı düşünmesi, ABD’yi, kripto para madencileri için dünyanın bir numaralı hedefi haline getirdi.

Şimdi, milyarlarca dolar değerindeki yüz binlerce madencilik makinesi, Amerika genelinde elektrik şebekelerine bağlanarak, yeni bir endüstriyi ortaya çıkarıyor.

Bazı eyaletler madencileri çekmek için çalışırken, diğerleri daha temkinli bir yaklaşımı benimsemeye devam ediyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberi için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version