Muhabbit

Kripto Para Madencilik Şirketleri, Enerji Tasarruflu Cihaz Yarışına Girdi!

Son olarak, Çinli üretici MicroBT, yeni nesil Bitcoin madencilik cihazlarını tanıttı.

BTC Madencilik muhabbit

BTC Madencilik muhabbit

Son zamanlarda dünya genelinde yaşanan çip krizi, madencilik sektörüne de etkilemiş durumda. Özellikle kripto para madenciliği yapan yatırımcılar bu durumdan olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Cihaz sıkıntısı yaşayan madenciler, sıfır makinelerin yanında yüksek fiyatlarına rağmen ikinci el cihazlara da ilgi göstermeye başladı.

Bilindiği üzere son dönemlerin popüler gelir kaynağı olarak görülen kripto para madenciliği, oldukça önemli bir gelir kapısı oldu. Ancak elektrik talebine olan artışı tetiklemesi nedeniyle, bazı ülkeler bu gibi faaliyetlere oldukça tepkili. Özellikle Çin tarafı bu konuda sert adımlar attı ve hatta ülke, madencilik faaliyetlerini ülkede tümden yasaklamış durumda.

Bu nedenle Çin’den ayrılan madencilerin uğrak noktası olan Rusya, Kazakistan ve ABD gibi ülkelerde yürütülen madenciliğe yönelik kullanılan ekipman talebinde büyük artış yaşanmaya başladı. Özellikle 2021 yılı içinde ASIC makinelerine olan talepte görülen artış, arz sıkıntısı yaşanmasına ve fiyatların yükselmesine neden oldu.

MicroBt’nin WhatsMiner Modeli Çok Talep Görüyor

Bu makineler arasında en çok rağbet gören ürünler ise Çinli üretici MicroBt tarafından üretilen WhatsMiner modeli oldu. Bu ürünlere olan talebin ise yaklaşık 23 kat arttığı belirtiliyor. Bunun yanında alternatif olarak, Pekin merkezli Bitmain şirketi tarafından yapılan Antminer aramalarının da, geçen yıla oranla 11 kat daha fazla olduğu dile getirildi.

Çinli üretici MicroBT, beklenen talebi karşılamak ve daha verimli madencilik yapılmasını sağlamak üzere yeni ürenler çıkardığını duyurdu. Bu kapsamda da şirket, M50, M50s ve M53’ü modellerini içeren yeni nesil Bitcoin madencilik cihazlarını tanıttı.

MicroBT COO’su Jordan Chan, Bitcoin 2022 konferansı sırasında yaptığı konuşmada, yeni madencilik makinelerinin artık sevkiyata hazır olduğunu söyledi. Şirketin verilerine göre, yeni WhatsMiner M50S, terahash başına 26 jul (J/T) verimlilikte saniyede 126 terahash (TH/s) üretebiliyor ve WhatsMiner M50, 29 J/T’de 114 TH/s’ye ulaşabiliyor. Duyuruda ayrıca ilgili modellerin, Samsung 5 nm işlemci ve tek silolu tasarımlara sahip ve önceki nesillerle uyumlu olduğu belirtildi.

Şirket ayrıca, halen geliştirme aşamasında olan ve 29 J/T’de 226 TH/s’ye ulaşabilen su soğutmalı bir teçhizat olan M53’ün de yakın zaman içinde kullanımda olacağını belirtti. Bu yeni makinenin ise ultra düşük ses, +%95 ısı geri kazanım oranı ve daha düşük arıza oranı ile çalıştığı söyleniyor. Bu durum hakkında açıklama yapan Chan, şu ifadelere yer verdi:

Çözümlerimiz müşterilerimize karbon nötrlüğü sağlayabilir. Su soğutma makinesinin ürettiği ısıyı seralara, evlere, balık çiftliklerine, hastanelere vb. yerlere enerji sağlamak için yeniden kullanabiliriz.”

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version