Muhabbit

Kripto Para Piyasasının Toplam Değeri 2.3 Trilyon $’a Ulaştı!

Kripto para piyasasının yükselişi durmuyor!

ethereum bitcoin ath

2021 yılında Bitcoin, Ethereum ve diğer altcoinlerin etkileyici yükselişi ile beraber, var olan tüm kripto para birimlerinin piyasa değeri 2.3 trilyon $’a ulaştı.

Bu arada bu piyasa değerinin neredeyse %50’sini Bitcoin elinde tutuyor.

TradingView, CoinGecko ve CoinMarketCap gibi büyük firmalardan gelen verilere göre, bütün kripto para pazarının değeri 03 Mayıs tarihinde 2.25 trilyon $’ın üzerine çıktı.

Kripto Para

Kripto para piyasası kapitalizasyonu, bu yıl devam eden bir kripto rallisinin ortasında ivme kazanmaya devam ediyor. Ocak ayının başlarında 1 trilyon $ seviyesini aşan piyasa değeri her geçen gün artmaya devam ediyor.

Burada önemli olan noktalara değinecek olursak, hem perakende hem de kurumsal yatırımcıların piyasaya girmesi, örneğin MicroStrategy ve Tesla’nın Bitcoin’i biriktirme konusundaki ilk eylemlerini takiben yatırımcıların kripto para pazarına büyük ilgi göstermesi bu yükselişin arkasındaki itici güç olarak göze çarpıyor.

Bir bütün olarak kripto para piyasası, teknoloji devi Apple‘dan daha değerli konumda yer alıyor. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde kripto para piyasası Suudi Arabistan menşeli petrol devi Aramco’yu da geride bırakmıştı. An itibarıyla Apple’ın 2.2 trilyon $, Microsoft’un 1.89 trilyon $ ve Aramco’nun ise 1.88 trilyon $ piyasa değeri var.

Ethereum Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinde

Piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum‘un son aylardaki büyümesi büyük ölçüde Bitcoin’e bağlıydı. Ancak, bu durum biraz değişmiş görünüyor.

Piyasa, Bitcoin madenciliği hashrate’ini azaltan bir durum olan Xinjiang elektrik kesintisinin neden olduğu ani çöküşten kurtulmaya çalışırken, Ethereum’un toparlanması gayet hızlı oldu ve Bitcoin’den önce yeni fiyat hareketleri ile 3.200 dolarlık yeni bir ATH’ye ulaştı. Bu da dolayısı ile genel piyasayı da olumlu etkilen bir faktör haline geldi.

Ethereum

Şimdilik kripto para piyasalarındaki indikatörler ve endeksler genel olarak olumlu bir grafik çiziyor. Bakalım piyasaların yükselişi daha nereye kadar devam edecek?

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Muhabbit Market Cap için: Muhabbit Market Cap

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version