Muhabbit

Kripto Para Şirketi Sahibi, Vergi Kaçakçılığı Yaptığını İtiraf Etti!

Vergi kaçakçılığı yapan kripto para firma sahipleri, 5 yıla kadar hapis cezası alabilirler!

BTC Vergi

BTC Vergi

13.000’e yakın farklı yatırımcıdan yaklaşık 24 milyon dolar toplayan bir kripto para firmasının sahipleri vergi kaçırmaktan suçlu bulundu. ABD Başsavcısı Chad Meacham konuyla alakalı şunları söyledi:

Sanıklar, yatırımcılarına paralarını yalan söyleyerek zimmetine geçirdiler. Kaçırdıkları paraları  Amerika Birleşik Devletleri Gelir İdaresi’nden gelen paraları gizlediler.

Kripto Para Firmasının Kurucuları İçin 5 Yıla Kadar Hapis İsteniyor!

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) Salı günü yaptığı açıklamada, bir kripto para işletmesi sahiplerinin vergi kaçakçılığı suçunu kabul ettiğini duyurdu.

Bitqyck’in kurucuları olan Bruce Bise ve Samuel Mendez, Ağustos ayında vergi kaçırmakla suçlanmıştı. 2 ortaktan biri olan Bise, 9 Eylül’de suçunu kabul etmişti. Suçlamaları Ağustos ayından beri yalanlayan Mendez ise 13 Ekim tarihinde suçunu kabul etti. DOJ’un yaptığı açıklamaya göre 2 ortak aldıkları paralarla, araba, lüks ev eşyaları ve sanat eserleri satın almışlar.

Sanıklar, şirketin kripto para birimi olan Bitqy’yi, Bitcoin’den zengin olamayan insanların Bitqy ile çok zengin olabileceğine dair vaatlerle tanıtımını yaptılar. Bitqy’nin 2016’da ICO’su yapıldı. Bu yalanlardan etkilenen yatırımcılar paraları ile Bitqy’nin ön satışına katıldılar.

Bitqyck web sitesinde yayımlanan bir rapora göre, her bir Bitqy token sahibi Bitqyck’nin hisse senedinin 1/10’una sahip olacaktı. Ancak yapılan açıklamalara göre Bise ve Mendez, token sahiplerine hiçbir zaman hisse dağıtmadıklarını söyledi.

Bitqy’den yaklaşık dokuz ay sonra Bise ve Mendez, Bitqym adlı başka bir token pazarlamaya başladı. 2 ortak, Bitqym token alan yatırımcılara dolaylı yoldan Bitcoin madenciliği yapmış olacakları şekilde projeyi pazarladılar. Daha sonra Bise ve Mendez, bu şekilde BTC madenciliği yapılmadığını itiraf etti.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version