Muhabbit

Kripto Para Şirketleri Müşterilerini HubSpot’ta Yaşanan Veri Açığından Dolayı Uyardı

HubSpot’ın bir çalışan hesabından kaynaklı veri çalınması sonrası, kripto para şirketleri alınabilecek ekstra güvenlik önlemlerini açıkladı.

Market yazılım firması HubSpot, veri açığı yaşadıktan sonra, bazı kripto para şirketlerini 19-20 Mart 2022 tarihlerinde oluşabilecek zararlar konusunda uyardı.

BlockFi, Swan Bitcoin ve Pantera Capital gibi şirketler müşterilerine mesaj attı ve bilgilerine dışarıdan erişim sağlanabilmiş olma ihtimali konusunda uyardı. Özellikle HubSpot üzerinde kaydedilen isimlerin ve iletişim bilgilerinin üçüncü şahıslar tarafından alınmış olma ihtimalinden bahsedildi. Bunun yanında müşterilerin fonlarında herhangi bir kayıp olmadığını da açıkladılar.

HubSpot’un kendi internet sitesinde yapmış olduğu açıklama şu şekilde:

18 Mart 2022 tarihinde saldırganlar bir HubSpot çalışan hesabını ele geçirerek 30’dan daha az sayıdaki HubSpot hesabındaki verilere erişmek için kullandı.

Şu anda, bunun kripto para sektöründeki müşterilere odaklanan hedefli bir olay olduğuna inanıyoruz.

Tehlikeye atılan HubSpot “çalışan hesabına” erişimi sonlandırdık ve diğer çalışanların müşteri hesaplarında belirli eylemleri gerçekleştirme yeteneğini kaldırdık.

HubSpot’a saldırıdan sonra kripto para şirketleri duyurular yaptı

BlockFi’nin Twitter üzerinden yaptığı açıklama ise şu şekilde:

18 Mart 2022 tarihinde HubSpot’ta yaşanan kazadan haberimiz oldu. HubSpot, siber saldırganların belirli BlokFi müşterilerini hedef aldığını ve bilgilerini çaldığını doğruladı.

Şuna açıklamak gerekiyor ki BlokFi sistemi ve müşterilerin fonları güvence altına alınmıştır. Ayrıca müşterilerin fonlarında da herhangi bir kayıp olmamıştır.

BlockFi hesap şifreleri, kimlik bilgileri ve sosyal güvenlik numaraları gibi bilgiler HubSpot’ta hiç bir zaman saklanmadı. HubSpot’ta yaşanan kazayı size direkt bildiriyoruz ki gerekli önlemleri alın.

Ancak BlockFi hesaplarınızda herhangi bir işlem yapmanıza gerek bulunmuyor.

Atılan tweet’in devamında BlockFi hesaplarında alınabilecek diğer güvenlik önlemlerinden bahsedildi.

Benzer bir duyuru da Swan Bitcoin şirketin geldi. Swan şirketi de müşterilerin hesaplarında ve bilgilerinde herhangi bir kayıp olmadığını doğruladı ve alınabilecek ekstra önlemlerden bahsetti.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version