Muhabbit

Kripto Para Şirketleri Rusya’nın Vergi Düzenlemelerini Yumuşatmasını İstiyor!

Şirketler yeni vergi düzenlemelerinin ülkeden sermaye çıkışı dalgasına yol açabileceğini bildiri.

rusya

Rus Bankaları: Dijital Ruble

Rusya’da faaliyet gösteren büyük kripto para savunucuları ve şirketleri, hükümetin kripto para endüstrisini düzenlemeye yönelik açıklamış olduğu katı yaklaşımına karşı çıkıyor.

Binance ve OKEx gibi büyük kripto para borsalarından yöneticileri içeren ‘Blockchain Teknolojileri ve Kripto Ekonomi Komitesi’, devlete, kripto para endüstrisine potansiyel olarak zarar verebilecek düzenlemeleri yumuşatması için çağrıda bulundu.

Komite tarafından 9 Aralık 2020 tarihinde yapılan bir açıklamaya göre, şirketlerin üyelerinin Bitcoin gibi dijital para birimlerinin vergilendirilmesine ilişkin çıkarılan yeni bir yasa tasarısı ile ilgili olumsuz geri bildirimlerini Maliye Bakanlığı’na gönderdiklerini bildirildi.

Şirketler ayrıca, kripto para vergi raporlama hataları için cezai sorumluluğu geri almak ve kripto para birimi işlemleriyle ilgili ihlaller için belirlenen yüksek idari para cezalarını azaltmak gibi bir dizi önlem önerdi.

Grup ayrıca, hükümetin Federal Vergilendirme Servisi’ne müteakip vergilendirme için kripto para piyasa fiyatlarını belirleme yetkisi vermemesini de istedi, çünkü servise verilecek olan bu yetkinin muhtemelen kötüye kullanılabileceğini dile getirdi.

Komite üyelerine göre, Rusya‘nın kripto paralar ile ilgili düzenlemelerinin mevcut durumlarında kabul edilmesi, ülkeden daha uygun düzenlemelere sahip diğer ülkelere bir sermaye çıkışı dalgasına yol açabilir.

Binance Russia’nın direktörü ve aynı zamanda komite üyesi olan Gleb Kostarev, konu ile ilgili olarak yaptığı bir açıklamada, düzenleyici ve yasal çerçevelerin geliştirilmesi ve uygulanmasının, küresel kripto para birimi şirketlerinin deneyim ve uzmanlığını aktif olarak içermesi gerektiğini dile getirdi. 

Hatırlanacağı üzere, Rus hükümeti daha önce yaptığı açıklamalar ile Ocak 2021’den itibaren ülkenin kripto para birimi yasalarında vergi kaçakçılığına ilişkin kuralları netleştirmeyi amaçlayan yeni değişiklikler önermişti. Yetkililer ayrıca 600.000 doları aşan yıllık kripto para işlemlerini rapor etmeyenlerin üç yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceklerini açıklamıştı.

2021 yılı Rusya için kripto para piyasası bakımından hareketli geçeceğe benziyor. Hükümet ve kripto para şirketleri arasındaki bu vergi düzenlemeleri sorununun çözülüp çözülmeyeceği büyük bir ihtimal bir süre daha devem edecek gibi görünüyor.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version