Muhabbit

Kripto Para Suçları 2024’e Kadar Yüzde 30 Azalacak!

Danışmanlık firması Gartner, kripto para ekosisteminde işlenen suçların 2024’e kadar %30 düşeceğine dair öngörüde bulundu.

suç dava muhabbit

kripto para dolandırıcılığı

Büyük bir danışmanlık firması olan Gartner, kripto para ekosisteminde işlenen suçlar ile ilgili bir çalışma yaptı. Firmaya göre 2024 yılına kadar suç oranlarında %30’a varan bir düşüş sağlanacak. Olası düşüşün sebepleri ise; blockchain ağlarındaki şeffaflık ve suçları engelleyecek enstrümanların geliştirilecek olması.

Blockchain Ağlarındaki Şeffaflık

Geçtiğimiz yıl (2021), kripto para alanında işlenen suç miktarı bir önceki yıla göre artış gösterdi. Bu verinin aksine danışmanlık firması Gartner, önümüzdeki yıllarda bu oranın azalacağına inanıyor. Blockchain ağlarında yapılan transferlerin izlenebilirliği ve bu çalınan kripto paraların hiçbir yerde nakite dönüştürülemeyecek olmaları, suçluların önüne geçecek.

İlginizi çekebilir: Blok Zinciri yani Blockchain Nedir? Nasıl Çalışır?

Firmaya ait blog sayfasında paylaşılan makalede Gartner, öngörüleri için dört ana faktörü sebep gösteriyor ve bunlardan ilki blockchain ağlarındaki şeffaflık.

Yaygın görüşün aksine kripto paralar, suç dünyası için bir fırsat değildir. Geleneksel finansal sistemlere göre blockchain’ler, takip edilmesi daha kolay ve şeffaf mecralardır. Ancak onların da çeşitli zorlukları bulunuyor.

Bu konuyu biraz daha açabilmek için makalede, 23 adet blockchain’den ve bu ağların tüm ekosistemin %99’unu oluşturduğundan bahsediliyor. Gartner’e göre bu 23 blockchain arasında kurulacak entegrasyon ve takip sistemi, binlerce ayrık sistemden oluşan geleneksel finansal yapıdan daha takip edilebilir ve güvenli.

Blockchain ağlarındaki bilgileri kullanılır verilere dönüştürmek her ne kadar zor olsa da, bu başarılı bir şekilde yapıldığında Gartner’e göre ekosistemdeki suç oranlarına ciddi anlamda darbe vurulacak. Danışman şirket, bu teknolojik gelişmelerin 2024’e kadar büyük ölçüde tamamlanacağını öngörüyor.

Blockchain ekosistemine dair dolandırıcılık haberleri için buraya bakabilirsiniz.

Dolandırıcılık Önleme Araçlarının Geliştirilmesi

Kripto para dünyasında işlenen suçların azalmasına sebep olacak bir diğer faktör ise, dolandırıcılıklara karşı geliştirilecek teknolojik ilerleme. Blockchain ve yapay zeka üzerine çalışmalar yapan yazılım firmaları, bu tip suçların baştan önlenmesi veya sonradan tespiti için kullanılır araçlar geliştirilecek. Gartner’e göre bu gelişim, önümüzdeki 2 yıl içerisinde önemli bir yol katederek kripto para ekosistemini suçlardan biraz daha arındıracak.

Bizler de Gartner’in öngörülerine katılıyor ve öyle olmasını umuyoruz. Bize göre; teknolojik gelişmeler ile birlikte global ölçekte yapılacak faydalı regülasyonlar, kripto para dünyasında suçluların barınmasını her geçen gün zorlaştıracaktır.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version