Muhabbit

Kripto Para Topluluğu Piyasa Çöküşüne Rağmen Sektörden Umutlu

Kripto para topluluğu kripto para piyasasının yaşadığı çöküşe rağmen sosyal medyada sektöre olan inancı vurguluyor.

Kripto para topluluğu 8 Kasım 2022’de kripto para piyasasının yaşadığı çöküşe rağmen sosyal medyada sektöre olan inancı vurguluyor.

Bitcoin ve Ethereum fiyatları son 24 saatte kripto para piyasa değeri ile orantılı olarak bir düşüşe tanıklık etti. Kripto para piyasa değeri %10,6’lık bir düşüşle son 24 saatte 914 milyar dolara geriledi. CoinGecko’ya göre Ethereum fiyatı %17’lik bir düşüşle 1.229 dolar civarında seyrederken Bitcoin fiyatı %10 düşüşle 17.809 dolar civarında geziniyor.

Piyasadaki bu ani dalgalanmanın sebeplerinden birinin Binance’in FTX’i satın alma girişimi olabileceği tahmin ediliyor. FTX Kurucu ve CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF) ile Binance Kurucu ve CEO’su Changpeng Zhao (CZ), 8 Kasım günü Twitter üzerinden bir dizi paylaşımlarda bulundu. Yapılan paylaşımlarda Binance’in FTX’i bünyesine katacağı ve bunun için bir ön anlaşma yapıldığı ifade edildi. An itibarıyla ön satış anlaşmasının henüz resmi bir geçerliliği bulunmuyor ve ilerleyen süreçte Binance tarafından FTX için ayrıntılı bir inceleme süreci başlatılacak. Ancak yine de yapılan açıklamaların piyasada paniğe yol açması kaçınılmaz oldu.

FTX, Politika ve Kripto Paralar

Piyasalardaki mevcut durumun tek sorumlusu FTX olmayabilir.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) ara seçimlerde kripto paralara yönelik oldukça zıt kutuplarda fikirlere sahip adayların yarışması da popüler tokenların fiyatlarında bu denli bir değişim yaşanmasında etkili olmuş olabilir.

Her ne kadar söz konusu ani düşüş piyasada bir sarsıntıya yol açsa da, sektör daha önce bundan çok daha sert düşüşlere tanık olmuştu.

Örneğin global pandemi kısıtlamalarının 2020 senesinde devreye girmesi Bitcoin’in fiyatının bir günde %37,14, Ethereum’un fiyatının ise %42 düşmesine sebebiyet vermişti.

İlginizi çekebilir: Binance FTX’i Satın mı Alıyor? Peki Tam Olarak Neler Yaşandı? İşte Detaylar.

Celsius’un Haziran 2022’deki çöküşü ise Bitcoin’de %12, Ethereum’da ise %8 kayba yol açmıştı.

Ancak tüm bu çöküşler kripto para meraklılarının sektöre olan inançlarının sarsılmasına neden olmadı. Aksine, sektörün destekçileri Bitcoin’i de Ethereum’u da uzun vadede yüksek refahın beklediğini iddia ediyor.

Kripto para analisti Michaël van de Poppe da önümüzdeki süreçte her şeyin daha iyiye gideceğini, Bitcoin ve kripto paraların bundan böyle hep hayatımızın bir parçası olacağını belirtti.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha fazla Borsa haberi için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version