Muhabbit

Kripto Para Unicorn’u Bitpanda’dan İspanya Açılımı!

Bitpanda İspanya’da kripto para birimi borsası ve dijital varlık saklama hizmeti sağlayıcısı olarak kaydını gerçekleştirdi.

Bitpanda-Btc-Muhabbit

Bitpanda-Btc-Muhabbit

Avusturyalı kripto para borsası Bitpanda İspanya açılımı gerçekleştirdi. Borsa, ülkede sanal para borsası ve dijital varlık saklama hizmeti sağlayıcısı olarak kaydını gerçekleştirdi.

Şirket, İspanya Merkez Bankası’nın kripto para firmaları listesine 16 Haziran 2022’de kayıt olma işlemini gerçekleştirdi. Haberin kamuoyuna ilanı ise 21 Haziran 2022 Salı günü gerçekleşti.

İspanya Merkez Bankası, kripto para servis sağlayıcıları için kayıtlarını Ekim 2021’de açtı ve İspanyol kripto para borsası Bit2Me, Şubat 2022 tarihinde sicile eklenen ilk şirket oldu.

Avrupa Birliği (AB), bir AB ülkesinde düzenlenen kripto para firmalarının yaklaşmakta olan Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) yasası kapsamında başka ülkelerde faaliyet göstermesine izin verecek bir lisans oluşturmayı planlıyor. MiCA’nın yasal çerçevesi, AB yasama sürecinin son aşamasında yer alıyor.

Ancak Ağustos 2021 itibarıyla yaklaşık 4,1 milyar dolar değerinde olan Bipanda, AB lisansının devreye girmesini beklemedi ve 2022’nin başlarında hem İtalya hem de İsveç’teki sanal varlık hizmet sağlayıcı kayıtlarına başarıyla kaydoldu. Borsa, 2020’de Fransız menkul kıymetler düzenleyicisi Autorité des Marchés Financiers’a (AMF) da kaydolmuştu.

Kripto Paralar

Bitpanda’nın Kripto Para Yasal Düzenlemeleri ile İmtihanı

Firmanın yasal düzenlemelere yönelik bu çabaları maalesef o kadar da olaysız geçmedi. Şubat 2022 tarihinde Bitpanda, İngiltere kripto para saklama platformu Trustology’yi satın aldığını duyurdu. Duyurunun yapıldığı gün, İngiltere Finansal Davranış Otoritesi (FCA), satın almayı yakından takip ettiği konusunda uyarıda bulundu. Duyuru sırasında Trustology, FCA’nın Kara Para Aklama Düzenlemeleri (MLR) siciline kayıtlıydı, ancak FCA’ya göre bu satışın gerçekleşmesi için yeterli bir argüman değildi.

İlginizi çekebilir: Avusturyalı Dev Şirket Bitpanda, Bitcoin Destekli ETN’i Başlatıyor!

FCA, Şubat 2022’de yaptığı açıklamada, “MLR’ler, FCA’nın bir işlem tamamlanmadan önce hak sahiplerinin uygunluğunu veya kontroldeki değişiklikleri değerlendirmesine izin veren herhangi bir hüküm içermiyor.” dedi.

Bitpanda daha sonra Bloomberg’e FCA’nın açıklamasının beklendiğini ve düzenleyici ile iyi bir ilişkisi olduğunu söyledi.

20 Nisan 2022 Pazartesi günü yapılan bir duyuruda firma, özellikle kripto para piyasalarındaki son hareketlilik sonrasında, çeşitli ülkelerde yasal statü elde etmeye kararlı olduğunu söyledi. Kripto para piyasaları Pazartesi itibarıyla en az 7 milyar dolar değerinde dijital varlık tasfiyesi kaydederken, hafta sonu boyunca Bitcoin (BTC) fiyatı Aralık 2020’den bu yana ilk kez 20.000 doların altına düştü.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version