Muhabbit

Kripto Para Yasası Ekim’de Geliyor!

Türkiye’de kripto para yasası 2021 yılının Ekim ayında devreye alınıyor.

Türkiye Kripto Para

Türkiye Kripto Para

Türkiye’de kripto para yasası 2021 yılının Ekim ayında devreye alınıyor.

İlgili açıklama Hazine ve Maliye Bakanlığı Yardımcısı Şakir Can Gül’den geldi. Uzun zamandır devam eden yasa tasarısı çalışmalarının tamamladığını belirten Gül, bir sonraki yasama döneminde (Ekim) ilgili yasanın yürürlüğe alınmasının planlandığını açıkladı.

Batı Avrupa ve ABD’ye göre daha sıkı bir yasanın devreye alınmasının planlandığını belirten Gül, “serbest kambiyo ve kur rejimi” olan Türkiye ekonomisine uygun bir yasanın devreye alınacağını açıkladı.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulunan Gül, kişisel olarak kripto paralar konusunda daha sert bir tutumun olabileceğinin altını çizerken, Maliye Bakanlığı çatısı altında daha serbest bir yapıdan yana olduğunu açıkladı.

Belirsizlik Ortadan Kalkacak

Buna göre, geçtiğimiz yasama dönemine yetişmeyen kripto para yasasının, Ekim ayında devreye alınması ile birlikte ülkemizdeki kripto para yasası açığının ortadan kaldırılması ve bir düzene bağlanması hedefleniyor.

Düzenleme eksikliğinden dolayı birçok proje ve girişimin yatırımcıları mağdur ettiği bilinen bir gerçek iken, belirsizliğin yasa ile ortadan kaldırılması, kafalarda oluşan soruların da ortadan kaldırılması adına önemli bir adım olarak görülüyor.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version