Muhabbit

Kripto Para Yatırımcıları Ünlülerden Fikir Alıyor!

Kripto para yatırımcıları ünlülerin sözüne güveniyor!

Bloomberg

bloomberg muhabbit

Yeni bir anket, kripto para yatırımcılarının ünlülerin ve “influencer”ların tavsiyelerini takip etme konusundaki belirgin isteklerine dair bilgileri ortaya çıkardı.

2.200 ABD’li yetişkin ile yapılan ankete göre, kripto para yatırımcılarının %45‘i, bir ünlü tarafından reklamı yapılan dijital varlığa yatırım yapma olasılığının yüksek olduğunu belirtti.

Bununla birlikte kripto para yatırımcılarının dörtte üçü bir aile üyesi ya da arkadaşının tavsiyesine dayanarak yatırım yapma olasılığının olduğunu belirtirken, %81‘i finansal danışmanların tavsiyelerine uyum sağladığını söylüyor.

Ankete katılan kişilerin neredeyse %20’si, Haziran başında Kim Kardashian’ın Instagram hesabında yayınlanan Ethereum Max’ten (EMAX) haberdar olduğunu söyledi. Instagram reklamını gören yatırımcıların %20’si Ethereum Max’e yatırım yaptığını da belirtti.

O zamandan bu yana EMAX projesi tartışmalı bir hal almaya başladı. EMAX, Floyd Mayweather ve YouTube içerik üreticisi Logan Paul arasındaki boks maçının bilet satışı için kullanılan özel kripto para birimi olarak açıklandıktan sonra fiyat anlamında ciddi bir artış gösterdi.

Duyuru sonrasında neredeyse %116.000 oranında değer kazanan EMAX, bunu sadece 1 hafta kadar kısa bir sürede gerçekleştirdi.

EMAX’ın fiyatı ciddi bir düşüş gösterdikten sonra Kim Kardashian, 13 Haziran tarihinde projenin fon cüzdanında bulunan EMAX tokenlarının %50‘sinin yakıldığını vurgulayan bir reklam yayınladı.

Bu olaylar yaşandıktan sonra Birleşik Krallık Mali Davranış Otoritesi başkanı Charles Randell, Kardashain’ın Instagram gönderisinin “tarihteki en büyük kitleye ulaşan finansal reklam” olarak nitelendirdi.

Bu tokenın dolandırıcılık olup olmadığını bilmiyorum. Ancak sosyal medya ünlülerine bu tür reklamlar için ödemeler yapılıyor. Bazı ünlüler, hiç var olmayan kripto paraların bile reklamını yapıyor.

Sosyal Medya Ünlüleri Kripto Para Reklamlarından Para Kazanıyor!

Kim Kardashian, kripto paraları sosyal medyada takipçilerine tanıtan ilk ünlü değil ve muhtemelen sonuncusu da olmayacak.

2018 yılında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Floyd Mayweather ve DJ Khaled’i Centra ICO’sunu yasa dışı bir şekilde desteklediği için suçlamıştı.

Bunun sonucunda SEC, ünlüleri sosyal medyada ücretli promosyonlar yaparken dikkat etmesi gerektiği konusunda uyardı. Fakat günümüzde birçok ünlü isim kendi NFT koleksiyonunu üretti ve satışa çıkardı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version