Muhabbit

Kripto Para Yatırımcılarını Korumak İsteyen SEC, Düzenleyicilerle Ortaklık Kuracak!

Gary Gensler, New York Borsası ve Nasdaq’da olan koruma yöntemlerinin kripto para borsalarında da uygulanmasını istiyor.

Gary Gensler Sec Muhabbit

SEC Bitcoin ETF

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun yeni başkanı Gary Gensler, düzenleyicinin kripto para borsalarının etkili bir şekilde gözetim işlevlerini yerine getirmesi için diğer düzenleyicilerle iş birliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Temsilciler Meclisinin Mali Hizmetler ve Genel Hükümet alt komitesinde konuşma yapan Gensler, kripto para piyasalarında yatırımcı korumasındaki boşlukları doldurmak için bu ortaklığın gerekli olduğunu belirtti. SEC başkanı ayrıca, kripto para yatırımcılarının New York Borsası (NYSE) ve Nasdaq’da işlem yaparken yatırımcıların sahip olduğu koruma türüne ihtiyaç duyduklarını dile getiriyor.

İlginizi Çekebilir: SEC Nedir?

Gensler, Bitcoin’in ötesinde, milyar doların üzerinde piyasa değeri olan 80’den fazla kripto para olduğunu ve büyüyen kripto para alanının önemli bir zorluk olduğunu vurguluyor. 

Başkana göre kripto para piyasasının, son derece değişken ve spekülatif yapısı nedeniyle öncelikli olarak düzenlenmesi gerekiyor. Gensler, piyasadaki ticaret hacminin günde 130 milyar ila 330 milyar dolar arasında değiştiğini, ancak rakamların denetlenmediği ve kayıtsız kripto para borsalarındaki ticareti yansıttığı için güvenilir olmadığını söyledi.

Otorite Yetersiz Kalıyor

SEC başkanı ayrıca, kripto para alanında gözetim işlevlerini yerine getirirken düzenleyicilerin karşılaştığı bazı zorlukların da bulunduğunu belirtiyor. Bu kapsamda kripto para alanındaki büyük aktif oyuncularla karşılaştırıldığında, otoritenin yetersiz kaynaklara sahip olduğunu belirtti.

Teknolojiye yılda 325 milyon dolar harcadıklarını söyleyen Gensler, bu miktarın büyük sektör oyuncularının iki haftada harcadıklarından daha az olduğunu belirtti. 

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Para Birimi Denetleyici Ofisi başkanı Michael Hsu da, kripto para ile ilgili sorunları çözmek için kurumlar arası bir politika ekibi oluşturmak için ABD Federal Rezervi ve Federal Mevduat Sigorta Şirketi ile görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version