Muhabbit

Kripto Paralar ile İlgili Anket Çalışması Yapıldı

kripto para

KPMG'nin yaptığı çalışma, kripto paraların yatırım almaya devam ettiğini gösteriyor.

Bir araştırma şirketi kripto paralar hakkında anket yaptı. Visual Objects adlı şirketin yaptığı araştırmalar ortaya farklı sonuçlar koydu. Birçok kripto kullanıcısı yapılan ankete katıldı. Anketten çıkan sonuçla bir algı da yıkılmış oldu.
Genellikle insanlar tarafından, kripto paraların kötü işlerde kullanıldığı düşünülürdü. Ancak araştırma şirketinin yaptığı ankette, durumun böyle olmadığı bir kez daha kanıtlandı.
Visual Objects şirketinin yaptığı araştırmaya göre kullanıcılar kripto paralarla en çok gıda ve giyim alışverişi yapılıyor. Şirketin verdiği sonuçlardan yola çıktığımızda, uyuşturucu ve kara para aklama işleminde kullanılmadığı gözüküyor. Elbette kötü işlerde kullananlar da oluyor. Ancak geleneksel paralar her zaman iyi işlerde mi kullanıyor? Tabii ki hayır, işlenmek istenen suç ve kötülük her yerde aynıdır.
Ülkede ankete katılan kişi sayısı 983 olarak açıklandı. 983 kişi daha önce dijital paraları kullanmış ya da sahip olmuş.

Kripto Paralar Kötü İşlerde Kullanılmıyor

Ankete katılanların verdiği en güzel mesaj şu oldu: Kripto paralar, sadece kötü işlerde kullanılmıyor. Araştırma şirketi iki farklı anket yaptı. Katılımcılara öncelikle kripto para ile neler yapılabilir, sorusu yöneltildi. Yüzde 30’u yasa dışı ürünler satın alma, yüzde 23’ü elektronik ürünler ve yüzde 40’ı da kripto paraların fiyat spekülasyonları için kullanıldığı cevabını verdi. Bu ankette gıda ve alışveriş tercihini yapanların oranları yüzde 15 olarak ölçüldü.
Kripto paralar genellikle yatırım aracı olarak bilinir. Ancak anket sonucunda çıkan sonuç herkesi yine yanılttı. Katılımcıların sadece yüzde 16’sı dijital paraları yatırım olarak tercih ediyor. Fakat Türkiye’de bana göre durum daha farklı. Ülkemizde insan yapısı gereği dijital paraları daha fazla yatırım aracı olarak görüyor. Hemen hemen aynı kültüre sahip olduğumuz Orta Doğu ve Asya ülkelerinde de aynı durum yaşandığını söyleyebilirim.
Son olarak yapılan ankette katılımcıların yüzde 38’i kripto para ile en çok gıda satın aldığını söyledi. Yüzde 34 ile gıdayı, giyim sektörü izledi. Spekülasyonun oranı yüzde 29, uyuşturucu için kullananların oranı ise yüzde 11 oldu. Dijital paralarla en çok çevrimiçi ödemelerin yapıldığı anket sonucunda belli oldu. Katılımcıların yüzde 34,2’si online ödemeler için kripto paraları kullanıyor.

Son Yazılar

Exit mobile version