Muhabbit

Kripto Paraların Piyasa Değeri 1.9T $’ı Aştı!

Kripto para piyasasının toplam değeri yükselişte!

Kripto para

Kripto para piyasası

Kripto para piyasası Ağustos ayından bu yana boğa piyasasında olduğumuzu hissettiriyor. Bununla beraber bütün kripto para piyasasının toplam değeri neredeyse 2 trilyon $’a ulaştı.

Bir veri analiz sağlayıcısı olan CoinGecko, 9 Ağustos tarihinde bütün kripto para piyasasının toplam değerinin 1.9 trilyon $’ı aştığını açıkladı. Bu sayı, 18 Mayıs 2021’den bu yana ilk defa görülüyor.

Bildiğiniz gibi Mayıs ayının ortalarında kripto para piyasaları ciddi bir çöküş yaşamıştı ve çoğu varlık %50’den fazla düşüş göstermişti.

19 Temmuz’dan bu yana kripto para piyasası kayda değer bir yükseliş eğilimimine girdi ve toplam piyasa değerini neredeyse 700 milyar $ değerinde artırdı. Bildiğiniz gibi kripto para piyasalarının tüm zamanların en yüksek değeri 2.5 trilyon $’dı.

Kripto para piyasalarının son 90 günlük grafiği.

Bitcoin ve Ethereum Eski Seviyelerini Test Ediyor!

Piyasanın yükseliş göstermesi ile birlikte, Bitcoin ve Ethereum gibi en popüler varlıklar piyasa değeri anlamında Mayıs ortasındaki seviyelerini tekrar test etti.

CoinGecko’dan edindiğimiz bilgilere göre, Bitcoin’in piyasa değeri geçtiğimiz pazartesi 850 milyar $’ın üzerine çıkarak 16 Mayıs’tan itibaren ilk defa bu denli yükseliş gösterdi. Bu yılın başlarında 1 trilyon $’lık piyasa değerine sahip olan varlık 20 Temmuz tarihinde piyasa değeri anlamında 560 milyar $a kadar düşüş göstermişti.

Piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum ise, Temmuz ayındaki düşüşten bu yana ciddi bir kazanım elde etti ve 20 Temmuz tarihindeki 204 milyar $’lık piyasa değerini 369 milyar $’a kadar çıkardı.

Bildiğiniz gibi Ethereum, 5 Ağustos tarihinde ciddi bir güncelleme aldı. Bu güncelleme ile Ethereum ağında yapılan işlemler için ödenen yüksek işlem ücretlerinin önüne geçilmesi planlanıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi bu güncelleme haberi ile beraber Ethereum’un fiyatı neredeyse %50 oranında artış gösterdi.

İlginizi çekebilir: Ethereum London Güncellemesi

Bunun yanı sıra kripto para piyasası sıralamasında da bazı değişimler yaşandı. Tether ve USD Coin’den sonra piyasa değerine göre en büyük 3. stablecoin olan Binance USD, Uniswap ile yer değişerek 5 Ağustos tarihinde en değerli 10 kripto para birimi sıralamasından çıktı. An itibarıyla BUSD, 12 milyar $’lık piyasa değeri ile 11. sırada yer alıyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Muhabbit Market Cap için: Muhabbit Market Cap

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version