Muhabbit

Ekonomik Kriz Ortasında Bitcoin İçin Yükseliş

Hükümetin fazla harcama yapması karşısında Satoshi Nakamoto tarafından tasarlanan ilk kripto para birimi için çılgınca bir yükseliş imkanı sağlar.

Bitcoin Dolar Enflasyonu Sırasında Büyük Artış Görecek

Bitcoin, başka hiçbir şeye benzemeyen bir varlıktır. Dolar gibi işlemler için para birimi olarak kullanılabilir veya bazen küresel rezerv para birimi olarak fiat para birimlerinin yerini alabilir. Buna rağmen değeri, dolar gibi bir para biriminden daha çok altın gibi değerli bir metale benzer birçok özellik taşır.

Fiat para birimleri geçici bir hevesle basılabilir. Son zamanlarda gördüğümüz gibi, hükümet corona virüsü salgınını izleyen kalıcı ekonomik durgunluğun etkisini hafifletmek için mücadele ediyor.

 Bitcoin, altın ve diğer değerli metallere benzemesine rağmen tedarik edilmesi sınırlıdır. Değeri fiat para birimlerinden tamamen farklı bir deflasyonist özelliğe sahiptir. İyi bilinen bir ekonomist olan Alex Kruger’a göre, bu özelliğiyle hükümetin fazla harcama yapması karşısında Satoshi Nakamoto tarafından tasarlanan ilk kripto para birimi için çılgınca bir yükseliş imkanı sağlar.

Son durgunluk dönemi boyunca altın borsa ve Bitcoin gibi kripto para birimleri ile birlikte çöktüğünden dolayı  yatırımcılar en kötüye hazırlanmak için güneşin altında her şeyi sattılar.

İlk düşüşten sonra yalnızca yatırımcıların sermayenin bir miktarını güvenlik olarak kıymetli metallere dönüştürmeleri değil, aynı zamanda doların enflasyon yoluyla azalması nedeniyle de altın yeni bir rekor kırdı.

Kripto para nasıl küresel bir iyilik haline gelebilir?

Diğer birçok mal, mülk gibi Bitcoin de, değerini belirlemek için USD ile eşleştirilir. Ancak doların değeri diğer varlıklara göre düştükçe, Bitcoin’in gerçek değeri önümüzdeki günlerde parlayabilir.

Corona virüs, Kripto Para Birimini Ezen Bir Siyah Kuğu Olayı* mıdır ?

Siyah kuğu olayı ; finansal piyasalarda beklenmedik, büyük değişikliklere sebep olabilen ve matematiksel yorumlarla açıklanamayan olayları tanımlamak için kullanılır.

Marj ticareti ,kripto para borsasının araştırma dalı, “bu ortamda Bitcoin’e en kısa sürede en büyük fırsatı verilebileceğini” iddia ediyor. Firma, tüm piyasaların önemli bir çapa olmadan gevşek olduğu bir ekonomik rejim değişikliğine kadar mücadele ediyor, bu da doların hakimiyeti ve üstünlüğünün yakında başarısız olabileceği ve her zaman potansiyel rezervi olan Bitcoin’e yol açabileceği anlamına geliyor.

Son Yazılar

Exit mobile version