Muhabbit

Küba, Kripto Paraları Düzenleyip Kabul Etmek İstiyor!

Küba Hükümeti, El Salvador gibi Bitcoin’i yasal para birimi haline getirecek mi?

Küba&Btc-Muhabbit

Küba&Btc-Muhabbit

Küba hükümeti, ödeme şekli olarak Bitcoin’i kabul etmek istiyor. Bununla birlikte Küba, kripto para birimlerini tanımak ve düzenlemek istiyor.

El Salvador, bu yılın başlarında Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul ettikten sonra, kripto paralara karşı olumlu bakan ülkelerin sayısı artmaya devam ediyor. Yakın tarihli bir rapora göre Küba Merkez Bankası, dijital varlıkları yasal olarak kullanmasını sağlayan yeni kurallar ve düzenlemeler üzerinde çalışıyor.

Küba Devlet Başkanı Miguel Díaz Canel’in ülkedeki diğer yetkililerle birlikte çalışarak, COVID-19’dan sonra artan finansal sorunların üstesinden gelmek için kripto para birimlerinin nasıl benimseneceğine dair olası yolları gözden geçirdiği söyleniyor.

Bloomberg’e yayımlanan habere göre; Resmi Gazete’de Küba, dijital varlık alanına adım atmayı planlıyor. Rapora göre, Küba hükümetinin Merkez Bankası ile birlikte ödemeler için kripto para birimlerini tanımak ve düzenlemek istiyor. Merkez bankası, kuralları uygulayacak ve ada içinde faaliyet gösterebilecek bu tür hizmetlerin sağlayıcılarına nasıl lisans verileceğini belirleyecek.

Küba ekonomisi yıllardır kötü durumda, ancak eski ABD Başkanı Trump’ın uyguladığı yaptırımlardan sonra Küba ekonomisi daha da kötü bir hal aldığını söylemek yanlış olmaz. Küba bakanlığında çalışan üst düzey bir yetkili olan Johana Tabalada’nın tahminine göre, yapılan yaptırımlar ülkeye yaklaşık 20 milyar dolara mal oldu.

Johana Tabalada daha sonra sözlerine şu şekilde devam etti:

Bu süre zarfında ikili ilişkilere verilen zarar gözler önünde. Bu kararların Küba’ya ekonomik anlamda zararı çok büyük oldu. Bu zararın 20 milyar dolar civarında olduğunu tahmin ediyoruz.

Sonuç olarak, Bitcoin ve bazı kripto para birimlerinin merkezi olmayan yapısı Küba ekonomisi için bir alternatif olabilir. Bununla birlikte Küba, dijital varlık operasyonlarının bir dereceye kadar kontrol edildiğinden emin olmak ve bunları sosyoekonomik çıkar nedenleriyle kullanmak istiyor.

El Salvador’da Son Durum

Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul ettikten sonra El Salvador, birçok ülkeye ilham kaynağı oldu. Özellikle finansal açıdan zorluk çeken ve enflasyonun yüksek olduğu ülkeler, kripto paraları bir kurtulma planı olarak görüyor. Daha önce böyle bir şey dünya tarihinde görülmediği için Bitcoin için de bazı endişelerın olması çok normal.

Bitcoin’in yüksek volatilitesi ve hızlı değişen fiyatı nedeniyle bazı El Salvador meclis üyeleri, Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etmesini doğru bulmuyor. El Salvador’da yaşayan insanların yapılan bir ankete göre %53’ü Bitcoin’in ne olduğunu bilmiyor.

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul ettikten sonra yanardağlardan elde ettiği jeotermal enerjiyle Bitcoin madenciliği yapacağından bahsetmişti. Bununla birlikte ülkesine 300’e yakın Bitcoin ATM’si kuran ve El Salvadorlular için bir BTC Cüzdanı oluşturan Nayib Bukele, çalışmalarına bu hızla devam ederse verdiği riskli kararlardan karlı çıkabilir.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz..


Son Yazılar

Exit mobile version