Muhabbit

Küba’da Bitcoin Aramaları Artış Gösteriyor!

Küba’da Bitcoin çılgınlığı!

Küba'da

Tüm dünyada Bitcoin’e olan ilgi artarken, görünüşe göre Küba’da bu popülariteye kapılmış durumda.

Google Trends’den alınan verilere göre Küba, son 30 günde Bitcoin’e olan ilgi açısından ikinci sırada yer almakta. Ada ülkesi, Nisan 2020’den bu yana Google’da Bitcoin hakkında en çok arama yapan ülke olan Nijerya’yı takip ediyor.

Google’ın Bitcoin’i arayan ilk beşlinin geri kalanı, Güney Afrika, Kamerun ve Gana’dan oluşmakta.

Google’da “Bitcoin” hakkındaki arama verileri. Kaynak: Google

Küba’da Bitcoin ile ilgili aramalardaki yükseliş, Kübalıların ABD tarafından uygulanan yaptırımları atlatmak ve dijital finans hizmetlerine erişim sağlamak için giderek Bitcoin’e yöneldiklerini göstermekte.

PayPal ve Stripe gibi büyük dijital ödeme firmalarının Küba vatandaşları için uygun olmadığı bildirildiğinden, pandemi kaynaklı seyahat kısıtlamaları yerel ödemeleri daha da karmaşık hale getirdi.

Ekim ayı sonlarında, Kübalı programlamacı ve YouTuber Erich García, adaya ödeme göndermek isteyen herkesin Bitcoin satın alması ve BitRemesas isimli bir küba borsası aracılığı ile göndermelerini önerdi.

Stripe, Visa, Mastercard, PayPal veya Union Pay gibi ödeme platformlarına erişimimiz yok. Bu kaynakların hiçbirine erişemiyoruz. Hangi. teknoloji hayal etmemize ve başka senaryoları görmemize izin verdi? Blockchain ve Bitcoin.

Nisan 2020’de İtalyan-Kübalı girişimci Mario Mazzola, Küba’nın ilk merkezi olmayan Bitcoin borsası Qbita’yı başlattı. Mazzola’ya göre, yeni borsa, LocalBitcoins ve Paxful gibi büyük kripto hizmetlerine ülkede erişilemediği için Kübalıların Bitcoin alıp satmasına izin vermeyi amaçlamakta.

Küba vatandaşlarının, geleneksel finans sistemlerine erişememesi konusundaki düşünceleriniz neler? Sizce Blockchain teknolojisi ve kripto paralar, ülkenin durumunu değiştirebilir mi? Gördüğünüz gibi, Bitcoin hakkında en çok araştırma yapan ülkeler, geleneksel finans sistemlerine ulaşamayan ülkeler. Kripto paralar ve blockchain teknolojisi insanlara bu tür finans sistemlerini sağladıkça, dünyadaki yerini sağlamlaştıracaktır.

Daha fazla blockchain haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version