Muhabbit

KuCoin CEO’sundan İşten Çıkarma Söylentileri ile İlgili Açıklama Geldi!

Ayı piyasası kripto para borsalarında etkilere sebep oluyor. KuCoin’in personel işten çıkaracağı söylentilerine CEO Johnny Lyu yanıt verdi.

kucoin istihdam

Kripto para piyasasındaki olumsuz havadan dolayı bazı kripto para borsaları, personel sayısını azaltarak küçülmeye gidiyor. Dünyanın en büyüklerinden olan KuCoin için de benzer söylentiler son günlerde konuşulur olmuştu. Bu söylentilere borsanın CEO’su Johnny Lyu açıklık getirdi.

Lyu’ya göre KuCoin, personellerini işten çıkarmayacak. Tam aksine önümüzdeki aylarda firmada personel sayısında artış hedefleniyor.

İlginizi çekebilir: KuCoin, Pyth Network ile Stratejik İş Birliğine Gitti

Johnny Lyu Söylentileri Yalanladı

Ayı piyasasında azalan işlem hacimleri, borsaların kar oranlarını da düşürüyor. Bunun sonucunda Coinbase ve Cryptocom gibi devler, personel sayılarında azalmaya gittiler. Coinbase ve Cryptocom gibi devlerin attığı bu adımlar, benzer söylentilerin KuCoin için de oluşmasını sağladı.

Söylentilere cevaben borsanın CEO’su Johnny Lyu, pazartesi günü (11.07.2022) yaptığı açıklamada şirketin yeni personeller işe alacağını duyurdu. Lyu’ya göre önümüzdeki zamanlarda KuCoin 300 personel daha istihdam edecek. İşten çıkarılanların ise yalnızca beklentileri karşılamayan personeller olduğunu söylüyor.

Yapılan açıklamada ayrıca LUNA ve UST krizine değinildi. CEO Lyu, şirketlerinin Terra ekosisteminde LUNA veya UST cinsinden herhangi bir yatırımı olmadığını yeniden vurguladı.

İlginizi çekebilir: Algoritmik Stablecoin Nedir? UST ve LUNA’da Tam Olarak Neler Oldu?

İflas İddiaları Gelmişti

KuCoin hakkında bundan 2 hafta önce de olumsuz haberler yayılmıştı. Kripto para borsasının iflas edeceğine yönelik dedikodular konuşulur olmuş ve Johnny Lyu bu söylentilere sert bir şekilde cevap vermişti.

İlginizi çekebilir: KuCoin CEO’sundan İflas İddialarına Sert Yanıt!

Johnny Lyu pazartesi günü attığı tweet’te, yatırımcılara yeniden seslendi ve gereken güveni tazelemeye çalıştı:

Bize göre çok çalışmak ve yetenekli olmak kripto para piyasasında kalıcı ve rekabetçi olmanın en önemli yöntemi. Piyasa her ne kadar aşağı yönlü bir hareket sergilese de, biz büyümeye ve “buidl” çalışmalarımıza devam edeceğiz.

KuCoin şu anda 1.000 personel istihdam ediyor. Lyu, şirketin gelecek planı olarak yüzde 30’luk bir istihdam artışına gideceğini açıkladı. Yeni alınacak personeller; teknoloji, kalite kontrol ve pazarlama departmanlarında değerlendirilecek.

Kaynak: CoinMarketCap

KuCoin’in Değeri 10 Milyar Dolar

Mayıs 2022’de yapılan son finansman turunda borsanın değeri, ikinci çeyrek raporu sonrasında 10 milyar dolar olarak açıklanmıştı. O günden bu güne ise, piyasadaki düşüşe rağmen KuCoin’de herhangi bir gerileme görülmedi. Hedeflenen 2 trilyon dolarlık spot ve futures işlem hacimlerine ulaşıldı.

KuCoin şu anda son 24 saatlik işlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsaları arasında 5. sırada yer alıyor. KuCoin’in önünde Binance, FTX, Coinbase ve Kraken bulunuyor.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version