Muhabbit

KuCoin Siber Saldırısının Suçluları Bulundu!

KuCoin’in CEO’su Johhny Lyu, siber saldırının arkasındaki isimler hakkında önemli kanıtlar elde ettiklerini açıkladı.

KuCoin Saldırısında Gelişme! Bloke Edilen Adreslere Ne Olacak?

Kripto para borsası KuCoin, geçtiğimiz hafta siber saldırıya uğramıştı. Yaklaşık 200 milyon dolarlık bir saldırıya uğrayan borsanın CEO’su Johnny Lyu’nun kullanıcıların endişelerini gidermek amacıyla yaptığı canlı yayın da işe yaramamıştı. Kullanıcılarının aksine kripto para dünyasından birçok isim destek mesajları atıp teknik anlamda da yardımcı olmuştu. Ancak çalınan fonların birçoğunun DeFi projelerine özellikle de Uniswap’a gönderildiği anlaşıldı.

CEO Johhny Lyu bugün (03.10.220) sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda önemli açıklamalarda bulundu. Lyu, fonların gidişatına bakmasının yanı sıra kapsamlı bir araştırma yapan KuCoin Güvenlik Ekibi’nin sonunda saldırıdan sorumlu siber suçluların kimliklerine dair ipuçları elde ettiğini açıkladı.

Elde edilen önemli ipuçlarının yanı sıra önemli kanıtların da olduğunu ve hatta emniyet güçleri ve gerekli birimlerle iş birliği hâlinde olduklarını, yakında suçluların yakalanacağını da duyurdu.

Saldırının nasıl yapıldığına dair de önemli yol kat etmiş olan KuCoin, saldırının borsanın cüzdanlarına erişmek için sızdırılmış bir özel anahtar yardımı ile gerçekleştiğini bildirdi.

Ayrıca Lyu, 1 Ekim tarihinde saldırıda kaybedilen 204 milyon dolarlık kripto para biriminin büyük bir kısmının toparlandığını iletti. Siber suçluların işlemleri izlenerek fonların gidişatı belirlenmişti. Bu sayede birçok kripto para borsası veyahut kripto para projesi fonları bloke ederek siber suçluların kullanmasını engelledi.

Lyu, şu anda saldırıda çalınan fonların %72’sinin şüphelilerin kontrolünde olmadığını iletti. Lakin yine de 13 milyon dolar gibi bir meblağ çeşitli merkeziyetsiz finans projelerinde satıldı.

Ayrıca Lyu kullanıcıları için başka bir güzel haber daha verdi. Saldırı sonrası para yatırma ve çekme işlemleri durdurulmuştu. Tehlikenin geçmesi ve açığın giderilmesiyle birlikte KuCoin işlemleri açmaya başladı. 31 token için para yatırma ve çekme işlemleri şu an için gerçekleştirilebiliyor ancak Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) veyahut Tether (USDT) bunların arasında değil.

Daha fazla KuCoin haberi için; KuCoin Haberleri
Daha fazla borsa haberi için; Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version