Muhabbit

KuCoin’in Çalınan Fonları Yerine Koymasına Ramak Kaldı!

KuCoin için iyi haber!

Kucoin'in

Eylül ayında yıkıcı bir saldırıya uğramasının ardından iyileşmeye doğru atılan son adımda, KuCoin’in gönderdiği blog gönderisinde “tüm tokenler için para yatırma ve çekme hizmetlerini tekrar başlattığı” duyuruldu.

KuCoin’in yaptığı duyuru, kullanıcıların BTC, ETH ve USDT’lerini borsadan çıkarabileceklerini içeren kısmi bir yeniden açılmanın hemen ardından geldi. Bu son adım, tüm tokenler ve coinler için para çekme ve yatırma hizmetlerini aktif hale getiriyor. KuCoin’in yaptığı açıklamada, bazı tokenlerin devam eden adli işlemler dolayısıyla hala kullanıma kapalı olacağı da paylaşılmış durumda.

KuCoin’in attığı bu adım, 26 Eylül’de ciddi bir saldırıya uğramasının ardından normalliğe doğru atılan umut verici bir adım olarak nitelendirilebilir. Başlangıçta borsa, kaybettikleri meblağın 150 milyon $ olduğunu söylemişti. Fakat kripto analiz firması Chainalysis’in yaptığı araştırmalara bakacak olursak, KuCoin 275 milyon $ gibi bir kayıpla karşı karşıya.

Yaşanan saldırı, kripto para dünyasında muazzam bir tepkiyi harekete geçirdi. Birden fazla proje tokenlerini dondurdu ve onları korsanlardan geri almayı denedi. Hatta bazı projeler, kullanıcı fonlarını geri yükleyebilmek amacıyla hardfork yapmayı seçti.

1 Ekim tarihinde borsa, hem şüpheli saldırganın kimliğini tespit ettiğini, hem de çalıntı fonların 200 milyon $’lık meblağını elde ettiğini iddia etmişti.

Borsa, yaşanan saldırıyı ve sonuçlarını geçmişte bırakacak gibi görünse de, şirketin geleceği adına her şey parlak görünmüyor.

Daha öncelerde bildirildiği gibi borsa, iki cephede de yasal sorunlarla karşı karşıya. Bunlardan ilki, borsanın, Singapur’da alan ismi yasağı olarak kayıtlara geçti. Diğeri ise, ABD’de borsaya açılan toplu dava.

Ne diyorsunuz, KuCoin tüm fonları yerine getirse ve işlemlerini devam ettirse bile kullanıcılar tekrar borsayı tercih eder mi?

Daha fazla Borsa Haberi için: Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version