Muhabbit

Küresel Kripto Piyasa Değeri 1,2 Trilyon Doları Geçti!

Kripto para piyasasına yeni yatırımcılar katılıyor!

Küresel

Kripto para birimlerinin küresel piyasa değeri, yeni yatırımcıların katılması ile beraber yükselmeye devam etti!

Veri şirketi Nomics’e göre, sadece üç günde piyasalar kasalarına 500 milyon $ ekleyerek, toplamda 1,23 trilyon $’lık piyasa değerine ulaştı.

Küresel piyasa değeri artışta.

Bu yükselişin en büyük sebeplerinden biri, 38.000 $’lara geri dönmeden önce, 40.000 $ fiyat bandında tutunan Bitcoin’di. Bitcoin an itibarıyla, 43.000 $ civarından işlem görüyor ve tüm zamanların en yüksek seviyesini Tesla’nın yatırımı haberi ile beraber kırdı.

Bu arada Ethereum, hafta sonu 1.500 $’ın üstünde kalarak fiyat artışına devam etti. Kripto para birimi, hafta sonu boyunca fiyatını %10 düşüren ani bir satış dalgasına rağmen yükselişini sürdürdü.

CME, ETH futures sözleşmelerini başlatacağı için, bu hafta ETH volatil bir hafta yaşayabilir. Bu sözleşmeler, kurumsal yatırımcıların hem uzun hem de kısa pozisyonlarda tokenin fiyatı hakkında spekülasyon yapmalarına olanak sağlayabilir.

Örneğin, CME 2017’de Bitcoin futures sözleşmelerini ilk başlattığında, Bitcoin rekor seviyelere yükselmişti. Bitcoin vadeli işlemlerine göz atarsak şayet, Bitcoin’in gelecekteki fiyatına dair kilitlenen miktar, hafta sonu 14 milyar $’lık rekor seviyeleri gördü.

Bununla beraber, Çin Yeni Yılı yaklaşırken bir çok insan, Çin vatandaşlarının bu süre içinde Bitcoinlerini satarak fiyatlarda düşüşe yol açacağına inanıyor.

Ayrıca DOGE’un hızlı yükselişi, daha fazla ünlü ismin kripto parayı öne çıkarması ile beraber devam etti. Elon Musk ve eski KISS solisti Gene Simmons gibi isimlere Snoop Dogg da katıldı. Bu hareket, DOGE’a son 24 saatte %18’lik bir kazanç ve %73’lük bir ticaret hacmi sağladı. Bununla beraber DOGE artık en değerli ilk 10 kripto para arasında yerini aldı.

DOGE’un piyasa değeri şu anda 10 milyar $ civarında seyretmekte, ancak son birkaç haftada ekstrem olaylar yaşanmazsa, sürdürülebilirliği pek olası değil.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Muhabbit Market Cap için: Muhabbit Market Cap

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version