Muhabbit

Küresel Müzik Şirketi Warner Music, OpenSea İle Ortaklığını Duyurdu!

Ortaklık kapsamında, sanatçılarının Web3 alanına girişinin hızlandırılması hedeflenecek.

Ünlü müzik şirketi Warner Music Group, kısa süre önce yaptığı açıklamada, sanatçılarının Web3 alanına girişini hızlandırmak için NFT pazar yeri OpenSea ile ortaklık kuracağını duyurdu. 

Yapılan açıklamada, yeni ortaklık kapsamında, Warner Music sanatçılarına yeni OpenSea ürünlerine erken erişim hakkı verileceği belirtildi. Bunun yanında, gelecek NFT projeleri için OpenSea üzerinde ayrı bir alan oluşturulacak. Böylece sanatçılar Web3 alanındaki hayranlarını artırmış olacak. Bir yandan da sanatçılar, mevcut hayranlarının, NFT alanına dahil edilmesine yardımcı olmak için OpenSea ekip üyelerinden özel destek alacaklar.

Warner’ın Dijital Baş Ofisi Oana Ruxandra, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“OpenSea ile iş birliğimiz, sanatçılar için daha büyük katılım, erişim ve sahiplik oluşturma fırsatları oluşturmak üzere, Web3 araçlarının ve kaynaklarının kilidini açacak.” 

Açıklamada ayrıca, iş birliği kapsamında oluşturulacak ilk NFT koleksiyonunun, ünlü şef Jeremy Fall’un Web3 girişimi Nothing ile birlikte Warner Records’tan geleceği belirtildi.

Warner Music ile OpenSea ortaklığının ortaya çıkması ile birlikte, başka bir girişimin de Warner Records ile kısa süre önce başlatılan NFT Label Passes for A Label’ın bir sürümü olacağı belirtildi.

NFT Label Pass, sahiplerine, sadece üyelere özel bir takım avantajlar sağlayacak. Bunlar arasında, şarkı lisanslama, sanatçılarla tanışma, akşam yemekleri ve özel canlı etkinliklere katılma gibi faydalar yer alacak.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

OpenSea tarafı yapılan bu ortaklığın, geleneksel müzik endüstrisinin bir devi olan Warner Music için harika bir yeni girişim olduğunu belirtti.

“Warner Music, alana doğru şekilde girmeye ve mevcut iklime uyum sağlamaya çalışan büyük bir etiket rolü görüyor. Sanatçılardan yana olmaları bizleri ileriye taşıyacak.”

Müzik Şirketleri Web3 Alanına Odaklanıyor

Son dönemlerde artan sayıda müzik şirketi, Web3 alanına katılımını hızlandırmak için yeni girişimler başlatıyor. Geçtiğimiz mayıs ayında Universal Music Group, sanatçılarının müzik merkezli NFT pazarı LimeWire’da NFT yayımlamalarına izin veren bir anlaşma imzaladı. 

Yine kısa süre önce Universal, Bored Ape Yacht Club NFT çizimlerine dayanan sanal bir grup olan Kingship’i yönetmeleri için Beyoncé’un müzik yapımcılarını görevlendirdi.

Daha Fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version